Във връзка с началото на активния туристически сезон се очаква

...
Във връзка с началото на активния туристически сезон се очаква
Коментари Харесай

Очаква се засилен трафик на ГКПП „Маказа заради туристи

Във връзка с началото на дейния туристически сезон се чака доста нарастване на трафика през българо-гръцката граница в интервала 14 - 16 юни. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Данните от предишни години сочат, че най-завишена ще е интензивността на пътникопотока през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа ". Тъй като той е най-често употребен от румънските жители, упованията са колите там да се усилят два пъти, а пасажерите – три пъти, спрямо нормалния трафик.

„ Гранична полиция " е подхванала ограничения за обезпечаване на задоволителен брой чиновници за своевременна обработка на преминаващите жители, само че инфраструктурата на пункта е лимитирана. Освен това, в следствие от понижения брой гръцки полицейски чиновници вместо 4 трасета, работят 2 – по едно на излаз и на вход. Очаква се формиране на колони от турски, румънски и български коли, главно на излаз от страната.

От Главна дирекция „ Гранична полиция “ приканват да употребяват и другите гранични пунктове на българо-гръцката граница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР