Във връзка с наближаването на зимата и забавянето на военните

...
Във връзка с наближаването на зимата и забавянето на военните
Коментари Харесай

Зимата Украйна може да премине към терористична война

Във връзка с наближаването на зимата и забавянето на военните дейности, породено от сезонното изстудяване, характерът на борбата в Украйна също ще се промени. Очевидно съветските войски ще укрепят защитата в заетите региони и ще решат казуса с обезпечаването на фронта. Задачата на военните и военно-цивилните администрации за този сезон е да стеснят зоната на война, да открият кротичък живот в четирите нови субекта на федерацията и да разположат спомагателни системи за Противовъздушна отбрана.

Обратно, съществени промени ще обиден украинската тактика. Преди всичко Киев ще бъде заинтригуван от разширение на зоната на спора. Това ще значи прекосяване към нови способи на война. Преди всичко терористични.

Втори фронт за петата колона

В Украйна към този момент са осъществени пет мобилизации, а за продължение на военните дейности са нужни нови човешки запаси. Традиционно източниците на такива запаси са личните жители или съдружници, само че си коства да си напомним и поддръжниците зад фронтовата линия.

Съвременните войни се водят по един или различен метод, с цел да се смъкват държавни управления или да се създадат отстъпки под опасността от събаряне. Правителствата се смъкват, а волята им се трансформира под натиска на публичното мнение. Такава е хипотезата за западния вид военни дейности през втората половина на ХХ век. В демократичните демокрации държавните управления са по-склонни да създадат отстъпки под натиска на обществеността, в нелибералните демокрации по-рядко.

Украйна има свои сътрудници на наша територия. Арестите, осъществени от ФСБ от февруари до през днешния ден, демонстрираха нейното наличие. Тук има украински информатори. Може би има сътрудници за въздействие. И сигурно има евентуални причинители на терористични офанзиви, без значение от какво се управляват. Петимата руснаци, арестувани в Симферопол, и тримата руснаци в Москва, упрекнати в терористичната офанзива на Кримския мост, може да не са единствените симпатизанти на Украйна.

Зимната част от спецоперацията ще изисква още повече средства и хора от Киев. Ясно е, че образованието на терористични групи ще коства доста по-малко. Косвен симптом за вероятен предстоящ преход към диверсионни (на фронта) и терористични (на територията на Русия) форми е необятното осведомително обезпечаване на към този момент осъществени или предотвратени терористични офанзиви (убийството на Дария Дугина, детонацията на Кримския мост и прочее), превозването на противовъздушен комплекс на съветска територия за събаряне на подготвян цивилен аероплан, убийството на Владимир Соловьов, терористични офанзиви против длъжностни лица в новите райони на Русия). Същите страни, които потърсиха съветска поддръжка в битката против тероризма в Афганистан при започване на века, в този момент оправдават украинските терористи, в случай че не и вършат Русия виновна.

По време на терористична офанзива съответна детонация, даже и да отнеме десетки животи, не е главният неприятен резултат. Това е единствено капсулата, която би трябвало да възпламени главния експлозив. Такъв главен ударен детайл в терористична офанзива е информацията. Тоест вярно разискване на смисъла и последствията от съответна терористична офанзива. Самата Украйна, даже и с нейните фабрики за имитации, няма такива мощности. Но груповият Запад към този момент е подготвен да му даде осведомителни платформи. И скоро, явно, ще забележим смяна в условията на Зеленски: вместо танкове „ Леопард-2 “ - в допълнение ефирно време. А зад него на дневен ред са нови терористични офанзиви.

От войната на Клаузевиц до войната на Ван Кревелд

Един от главните теоретици на войната, Карл декор Клаузевиц, учи за тройнствената война - война, в която държавното управление, обществото и армията са отделени един от различен и извършват характерните си функционалности в името на общата победа. Неговите теории дефинират лицето на войните през XIX-ти и XIX век. Важно изискване за такава война, която се води на фронтовата линия и не визира цивилното население, e специфичната отбрана на войната. Това са на първо място законите и обичаите на войната, които малко или доста са се спазвали до XIX. Както авторитетни интернационалните организации, по този начин и суперсилите като Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики следят, да се подсигурява, че никой не употребява геноцид, неразрешени типове оръжия, нечовешки способи - и назад, зачитат се правата на военнопленниците.

Днес смисъла, наличието и методите на водене на война се трансформират съществено. И не към по-добро. Разбира се, в научната фантастика от двете страни на желязната завеса ни беше разказана идната война на роботи с роботи и успеха на една или друга страна по точки. Че войната надлежно отсега нататък ще се води не от министерствата на защитата, а от министерствата на финансите, които отпускат пари за нови бойни машини. Но животът е друг: в случай че в хода на военните дейности страните не заплашват нещо жизненоважно, войната не реализира задачата си - построяването на свят, по-добър от предходния. Това значи, че с отслабването на контрола върху спазването на законите и обичаите на войната и с намаляването на отбраната на сферата на войната, самата война няма да завърши като събитие, няма да се роботизира и няма да премине нито във виртуалност. или икономическа конкуренция. Ще стане по-малко тройнствена.

Ако врагът не може да смаже вражеската войска, той ще пренебрегне границата сред армията и държавното управление (и ще извърши терористични офанзиви против длъжностни лица), границата сред армията и обществото (и ще извърши терористични офанзиви против цивилни), сред държавното управление и обществото (актове на геноцид, изтезания и наказателни набези против цивилни). Тези тъмни претекстове бяха видяни за първи път от различен боен теоретик, Мартин ван Кревелд, боен историк и професор в Йерусалимския университет.

Преди всички военни дейности имаха терористичен съставен елемент. Първата международна война публично стартира с терористична офанзива в Сараево. Но войната, съгласно ван Кревелд, допуска доста разширение на терористичните практики в хода на военните дейности в бъдеще, усложнявайки тактиката на терористичните офанзиви дотам, че в един миг към този момент няма да можем да вършим разлика сред военни дейности и терористична активност. Армиите към този момент организират антитерористични интервенции в разнообразни райони на света, остава да изчакаме появяването на специфични терористични войски като нов способ за водене на война.

И Западът към този момент мисли в тази посока. Много страни, да вземем за пример, дават политическо леговище на лица, които са били уличени в терористични офанзиви. Моралният плурализъм отхвърля твърдите дефиниции за тероризъм - в света има 32 районни конвенции за битка с тероризма и нито една световна. Днес е невероятно да се направи граница сред въстаник, партизанин, герой за независимост и терорист. Това прави определението за тероризъм и терористична офанзива доста нестабилни понятия, което значи, че те ги възстановяват като способ за водене на война.

Защо са нужни специфични служби?

Идеята за разследващи организации, занимаващи се с разузнаване и разпространяване на въздействие, се ражда в края на Голямата игра - световната борба сред Русия и Англия през XIX век. Техният подем e " златнияj век на шпионажа " - интервала на Студената война сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики. Всички Централно разузнавателно управление на САЩ, МИ6, КГБ/ФСБ, „ Мосад “ в един съвършен свят би трябвало да бъдат отстранени след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Но държавните машини, с присъщата им успеваемост, не изоставиха съществуващия запас и просто пренасочиха международните специфични служби към нови задания. Имаше три такива задания. Поне по този начин изглеждаше.

Първо, търговски шпионаж. Специалните служби да се причислят към разузнаването, само че малко по-различно. Кражба на корпоративни секрети и ноу-хау в интерес на националните държавни управления и корпорации. Светът на корпоративния шпионаж е разказан в детайли от писатели на научна фантастика в техните творби. Джеймс Бонд от мега-корпорациите проникват в складове за данни, прихващат противников шпиони и пазят индустриални секрети.

Реалността се оказа по-прозаична. Защо да се краде ноу-хау на други хора, в случай че те могат да бъдат открити посредством назад инженерство - посредством демонтиране на проби от артикули на някой различен, идентифициране на правила на работа и на тяхна база сглобяване на вашите лични артикули? Проблемът не е, че тайните са секрети, а че са предпазени от патентното право и предпазени от правата на благосъстоятелност. Това прибавя работа на юристите, само че лишава тайните служби от самун.

Второ, това е битката с тероризма. Хипотезата е същата: да, страната има врагове, само че те не могат да бъдат открити на картата на света. Това са мрежови структури, потайни и неуловими, които, дружно с враждебните сили от предишното, заплашват конституционния ред, публичния ред и целостта на инфраструктурата. Специалните служби, предопределени да събират информация и да се борят с шпионите, бяха хвърлени в изцяло необикновена за тях полицейска задача - битката с тероризма.

Имаше и трета задача: битката с политическите съперници и опозицията. Което беше доста комфортно, в случай че тази съпротива практикува терористични способи. Е, или най-малко публично упрекната в тероризъм. А светът е цялостен с режими, при които специфичните служби не подценяват присъединяване в политически конфликти на разнообразни партии или намерено се борят с опозицията.

Какво се случва в Украйна?

В Украйна, съгласно резултатите от специфична интервенция от февруари до ноември 2022 година, СБУ се оказва най-боеспособното поделение, способно да извършва поставените задания. СБУ не взе участие във военните дейности, защото не е предопределена за това. Не видяхме огромни загуби на СБУ. Тя също не се бори с тероризъм. Украинските специфични служби методично преследваха проруските сили на територията на своята страна и вербуват сътрудници на територията на нашата страна. С провалянето на въоръжените сили на Украйна се чака фокусът на вниманието да се трансферира върху интервенциите на СБУ.

Очакваните способи на СБУ в хода на военните дейности директно произтичат от ролята на специфичните служби през днешния ден. Обучение на терористи тъкмо съгласно техните лични антитерористични наръчници за образование, прочетени в обратна посока. Кой различен ще приготви сполучлив терорист, в случай че друг, който се бори с него през целия си живот?

И войната, и тероризмът имат свои лични закони и традиции. През зимата можем да се сблъскаме както с обичайни типове терористични офанзиви (експлозии, взимане на заложници, терористични офанзиви против инфраструктура, заличаване на гражданската авиация), по този начин и с нови, нетрадиционни, които не сме очаквали. Докато украинските бойци в окопите ще се топлят с подръчни средства, украинските терористи ще се упражняват да измислят закани към Русия. И ние би трябвало да се подготвим за това - не да се паникьосваме, несъмнено, а интензивно да се съпротивляваме.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР