Във връзка с модернизацията на коловозното развитие на Централна гара

...
Във връзка с модернизацията на коловозното развитие на Централна гара
Коментари Харесай

Движението на влакове през Централна гара се променя от 7 май

Във връзка с модернизацията на коловозното развиване на Централна гара София от 7 май се вкарва смяна в придвижването на влаковете, които идват и отпътуват главно от и към северното направление (Мездра, Видин, Варна, Русе).
Проектът за развиване и рационализация на железопътен възел София навлиза в нов стадий на осъществяване. За да бъде допустимо по-нататъшното осъществяване на плана, като в това време отчасти да се резервира придвижването на влаковете, в Централна гара ще бъде прекратено придвижването на влаковете от шести до дванадесети коловози, прецизират от БДЖ. Очаква се строително-монтажните работи по коловозното развиване на Централна гара София да продължат 15 месеца. Конкретните промени в разписанието на влаковете ще бъдат оповестени в електронния справочник на БДЖ на адрес https://razpisanie.bdz.bg/bg  до края на този месец.
През този интервал за обслужване на влаковете по направленията София - Подуяне пътническа, София - Волуяк и София - Захарна фабрика ще бъдат въведени в употреба към този момент ремонтираните трети, четвърти и пети коловози, като пасажерите ще могат да употребяват първи, втори и трети перони на Централна гара София.
Предстоящите рементни действия ще обиден най-много влаковете по северното направление Мездра - Видин/Варна/Русе, част от които ще завършват и стартират придвижването си в/от жп гара София-Север. Създадена е организация за достъп и обслужване на пасажерите от и до Централна гара София  чрез  подсигуряване на електромотрисни влакове (ЕМВ), които ще правят прехвърляния на идващите и заминаващите пасажери от Централна гара София до и от жп гара София-Север. За тези влакове е обезпечена единствената опция за достъп до гара София, като те ще идват и отпътуват единствено на тринадесети преден коловоз при шести перон.
Най-натоварените утринни пътнически влакове, които пътуват от Искърското дефиле, ще се движат непосредствено до Централна гара София, без да се постанова пасажерите от тях да се прекачват на жп гара София-Север. Без прехвърляне ще пътуват и нощните композиции сред София и Варна през Горна Оряховица, които ще се движат по обиколно трасе през Курило и Илиянци - Казичене - Искър.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР