Във връзка с множеството постъпили сигнали към БЛС за регистрирани

...
Във връзка с множеството постъпили сигнали към БЛС за регистрирани
Коментари Харесай

БЛС: Немедицински лица предлагат онлайн консултации с лекар в различни платформи

Във връзка с множеството постъпили сигнали към БЛС за регистрирани немедицински лица в разнообразни платформи, предлагащи онлайн съвещания с доктор или опция за записване на часове за обзор при експерт, от БЛС осведомят:

Направена инспекция от съсловната организация сподели, че сходни платформи не носят отговорност за верността, точността и актуалността на данните, оповестени в профилите на потребителите или медицинските лица, нямат и обвързване да обновяват и актуализират данните.

Във времена на пандемия, когато хората все по-често прибягват до сходни услуги е изключително значимо те да бъдат сигурни, че против тях стои експерт и че записват час за консултация при лице, което има право да упражнява лекарската специалност у нас. Това е и едно от главните отговорности отредено със Закон на БЛС – да подсигурява, че практикуващите здравната специалност лица в страната фактически са лекари.

В тази връзка: Препоръчваме на всички консуматори, ползващи сходни платформи, да се уверят, че експертите, при които записват своя час за консултация или обзор имат право да упражняват лекарската специалност на територията на Република България.

Проверка може да бъде направена с въвеждане на имената и/или УИН на съответния експерт.

В случай, че няма налични данни за лицето, това значи, че то няма право да упражнява лекарската специалност у нас и има възможност да не има нужните квалификационни документи.

Сигнали за нарушавания могат да бъда подавани на: [email protected]
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР