Във връзка с множество запитвания от медии и тиражирането на

...
Във връзка с множество запитвания от медии и тиражирането на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата е разпитвала Борисов, Горанов и Менда по случая с Божков


Във връзка с голям брой запитвания от медии и тиражирането на погрешна информация, Специализирана прокуратура декларира, че не престават дейностите по следствието в постройката на „ НОВЕ ИНТЕРНАЛ “ ЕООД на ул. „ Московска “ № 43 в София по досъдебното произвеждане, по което Васил Божков е притеглен към наказателна отговорност за осъществени закононарушения срещу финансовата и данъчната системи.

До момента са открити и конфискувани по планувания законов ред 3610 предмета, притежаващи признаци на движими културни полезности. Очаква се прогнозният им брой да надвиши 10 000. От спецпрокуратурата припомнят, че Божков е записал по реда на Закона за културното завещание сбирка едвам от 212 артефакта.

Органите на досъдебното произвеждане събират и ревизират, както доказателства, които разобличават обвинения или утежняват неговата отговорност, по този начин и доказателства, които оправдават обвинения или смекчават отговорността му. Всички събрани доказателства подлежат на деликатна инспекция, без значение дали същите са посочени под формата на комикси в обществените мрежи или по различен метод. Лична преценка на всеки обвинен или обвиняем е да реши по какъв метод да осъществя своята отбрана в хода на досъдебното и правосъдното произвеждане.

В тази връзка по актуалното досъдебно производство в качеството на очевидци са разпитани Менда Стоянова – депутат, ръководител на Комисията по бюджет и финанси, Владислав Горанов – министър на финансите (два пъти), както и Бойко Борисов – министър-председател.

С разпореждане на прокурор от Специализирана прокуратура на Държавна организация „ Национална сигурност “ е предоставена инспекция, която досега е открила, че „ УниКредит Булбанк “ АД не е уведомявала САД „ Финансово разузнаване “ при осъществяване на заплащания на суми над 30 хиляди лева, според ЗМИП. В хода на инспекцията изрично е открито, че тегленията на каса в брой от пълномощници от сметки с титуляр, обвинения Васил Божков, след това са му били предоставяни персонално, само и единствено на него в офис на ул. „ Московска “ 43 в столицата.

С оглед на изясняването на обективната истина по досъдебното произвеждане не престават да се правят в цялостен размер дейности по следствието. По досъдебното произвеждане са изготвени и молби за правна помощ, както и Европейски заповеди за следствие, които са изпратени до страни членки на Европейския съюз.

От Спецпрокуратурата показаха и още снимков материал от пространствата на ул. “Московска ” 43 в столицата, които досега не са оповестени. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР