Във връзка с многобройните медийни запитвания ви информираме, че руският

...
Във връзка с многобройните медийни запитвания ви информираме, че руският
Коментари Харесай

Външно: Руският дипломат, обвинен в шпионаж, е напуснал България

Във връзка с многочислените медийни запитвания ви осведомяваме, че съветският посланик, който трябваше да напусне територията на България в период от 24 часа, е отпътувал с пряк полет за Москва дружно със своето семейство. Това оповестиха от Министерството на външните работи.

Вчера външно министерство връчи нота на съветския посланик, шпионирал у нас, да напусне неотложно страната в границите на 24 часа. Това стана, откакто се оказа, че във вторник дипломатът, който е един от деветте първи секретари на посолството на Русия в София, още е в България. Първоначално в понеделник Министерство на външните работи заяви, че той към този момент е отпътувал. Малко по-късно обаче разбрали, че това не е по този начин.

" Същевременно, заради негативно мнение на една от институциите, която съгласува издаването на дълготрайни визи за дипломати, няма да бъде издадена такава на съветски жител, намиращ се сега в Русия, на който му предстоеше да поеме поста „ аташе по въпросите на защитата “ в съветското посолство в София. Уточняваме, че това не е процедура по оповестяване за личност нон грата. За решението е известена съветската страна ", оповестяват още от министерството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР