Във връзка с многобройни запитвания от медиите и високия обществен

...
Във връзка с многобройни запитвания от медиите и високия обществен
Коментари Харесай

Прокуратурата: Все още не сме информирани за задържането на Борисов

Във връзка с многочислени запитвания от медиите и високия публичен интерес, прокуратурата прецизира, че към 9 часа тази заран към момента не е осведомена за осъществяване на дейности по следствия „ по необходимост “ по отношение на политически лица.
С оглед публикувано до медиите от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи известие в 21.12 часа на 17 март, че „ в ход е огромна интервенция по отношение на 120 случая на Европейската прокуратура в България “, според Регламент (ЕС) 2017/1939 на Съвета на Европейски Съюз от 12 октомври 2017 година, способена да проверява би следвало да е Европейската прокуратура.
В случай че публикуваната от Министерство на вътрешните работи информация дава отговор на истината, следва да отправяте своите въпроси към представители на Европейската прокуратура.
Съгласно българското законодателство, при осъществяване на дейности по следствие „ по необходимост “, протоколите следва да бъдат показани пред прокурор за утвърждение. В случай че това бъде осъществено, обществеността ще бъде осведомена.
Припомняме, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прекара нощта в ареста. Вчера малко преди 21 часа той, медийният му консултант Севделина Арнаудова и ексминистърът на финансите Владислав Горанов бяха арестувани.
Мащабната акция на Министерство на вътрешните работи бе по следствие на Европейската прокуратура, потвърдиха за NOVA от силовото ведомство. Извършват се претърсвания и изземвания на доста адреси.
От Министерство на вътрешните работи показаха, че "акцията е по необходимост ", което значи, че прокуратурата не е била известена за нея. В 7 часа тази заран симпатизанти и членове на ГЕРБ се събраха пред Главна дирекция "Национална полиция ".
Голяма част от тях пристигнаха на място още през вчерашния ден вечерта и някои прекараха нощта там. Преди това те бяха и пред къщата на Борисов, с цел да изразят своята поддръжка и взаимност към водача си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР