Във връзка с медийните съобщения за инцидент с влак, който

...
Във връзка с медийните съобщения за инцидент с влак, който
Коментари Харесай

Експерт: У нас има твърде висок праг на търпимост спрямо неработещите институции

Във връзка с медийните известия за случай с трен, който по време на придвижване се разпада на части, от " БДЖ - Пътнически транспорти " осведомиха " Хоризонт ", че е назначена комисия и се чака тя да излезе със мнение. От компанията настояват, че има спад на случаите спрямо предходната година и че дадена влакова комбинация в никакъв случай не потегля на път,  без да е обширно тествана. 

" Смятам, че управлението на БДЖ живее в паралелна действителност.  Нещо се случва, има обещания, след това се случва още нещо и всичко се повтаря ", сподели в изявление за " 12+3 " специалистът по транспортна сигурност Варужан Апелян.

" Дефектът е доста сложен и може да бъде многопластов. Имаме транспортьор, който не си извършва отговорностите. Има институции, които би трябвало да управляват сигурността, само че те също не го вършат. Спомнете си случая " Хитрино ". Всичко е добре единствено на хартия, щом един локомопив се разпада в придвижване. Как става по този начин, че 10 души подписват, че всичко е наред и след това се оказва, че нищо не е наред " - сподели Апелян.

Той акцентира, че " у нас има високи прагове на толерантност по отношение на неработещи институции и корупция. Както се вижда, няма никаква воля за смяна. Вече над 20 години виждам по какъв начин все по-малко хора употребяват ж.п. превоз, виждам какъв брой даваме и какво получаваме като общество от тази компания ".

Кои са техническите параметри, на които се обръща внимание преди стартирането в придвижване на даден локомотив и има ли пропуск в организацията на контролните служби отговарящи за техническата редовност на влаковете преди път, чуйте в  изявлението на Надежда Николова с Венцислав Славков от Дирекция " Подвижен железопътен състав " към " БДЖ - Пътнически транспорти ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР