Във връзка с медийните публикации, свързани с публикувания за обществено

...
Във връзка с медийните публикации, свързани с публикувания за обществено
Коментари Харесай

МТСП отрече да се предвижда повишаване на възрастта за пенсия

Във връзка с медийните изявления, свързани с оповестения за публично разискване план на Отчет за 2018 година за осъществяване на обновената Национална тактика за демографско развиване на популацията в Република България (2012-2030 г.) Министерството на труда и обществената политика прави следното конкретизиране: Предложеният за публични съвещания план на доклад включва подхванатите сложни дейности, ограничения, кардинални визии за превъзмогване на демографските провокации и адаптиране на секторните политики към демографските промени.

В плана на документа не се оферират нови ограничения за „ повишение на пенсионната възраст и стаж “, „ ограничение на ранното пенсиониране “ или „ въвеждане на многофондова система във втория и третия дирек на пенсионната система “. През 2015 година Народното събрание утвърди промени в Кодекса за обществено обезпечаване за финансово стабилизиране на пенсионната система и повишение на адекватността на пенсиите. Сред подхванатите тогава ограничения беше планувано и плавното повишение на пенсионната възраст до постигане на 65 години за мъжете и дамите през 2037 година. Тези разпореждания са в действие от 1 януари 2016 година и не престават да се извършват съгласно регламентирания в законодателството график годишно.

Предложеният за публично разискване план на Отчет за 2018 година за осъществяване на обновената Национална тактика за демографско развиване на популацията в Република България (2012-2030 г.) не съдържа нови ограничения и оферти за в допълнение повишаване на пенсионната възраст и стаж, отвън плануваното в признатото през 2015 година законодателство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР