Във връзка с медийни запитвания към Ermewa, компания за отдаване

...
Във връзка с медийни запитвания към Ermewa, компания за отдаване
Коментари Харесай

Фирмата собственик на цистерна от влака в Хитрино отрича тезата на Булмаркет

Във връзка с медийни запитвания към Ermewa, компания за отдаване чартърен на транспортни средства , по отношение на трагичния случай в село Хитрино, компанията прави разяснения със известие до медиите .

Припомняме, на 12 март " Булмаркет " показа данни, които показват, че не високата скорост, а незаключена стрелка на релсовия път е причина за нещастието. Фирмата се базира на механически експертизи на задгранични движимости лица . Тези мнения влизат като доказателство в съда.

Установили са данни, че след приключване на пропилена от цистерната, дежурните енергодиспечери са подали електричество в контактната мрежа , с което са провокирали волтови дъги , които е доста евентуално да са провокирали гърмежа. Компанията е мълчала до момента поради следствената загадка и шока от случая . В новите експертизи се съдържала цялата истина за случая.

 Груби нарушавания на сигурността при злополуката в Хитрино
Груби нарушавания на сигурността при злополуката в Хитрино

Неработещи устройства за бдителност…

Припомняме, влакова комбинация с пропан бутан на компания " Булмаркет " дерайлира и се взриви на гара Хитрино на 10 декември 2016 година . Седем души починаха, 29 бяха ранени.

Разрушени са къщи, изпочупени са дограми. Взривът заличи улици. В Хитрино беше оповестено бедствено състояние , а в цялата страна 12 декември беше ден на народен печал за жертвите от нещастието.

На 25 октомври 2017 година окръжната прокуратура в Шумен внесе в съда обвинителен акт против двамата машинисти , управлявали влака, който дерайлира на 10 декември 2016 година на гара Хитрино . Двамата машинисти - Димитър Михнев и Радослав Петков бяха упрекнати, че са управлявали влака в нарушаване на разпоредбите.

Делото против двамата машинисти стартира на 15 януари 2018 г . по съкратената процедура. Двамата не се признаха за отговорни. Първоначалната версия за злополуката в Хитрино беше висока скорост.

 Незаключена стрелка - причина за нещастието в Хитрино
Незаключена стрелка - причина за нещастието в Хитрино

От " Булмаркет " показа данни от механически експретизи на задгранични движимости лица

Публикуваме без редакторска интервенция мнение на Ermewa Group по отношение на изказвания, свързани със случая " Хитрино ":

На 10 декември 2016 година влакова комбинация, състояща се от 26 цистерни, 20 от които са превозвали пропилен, три - пропан-бутан и три са били празни, дерайлира при нахлуване в коловоз №3 на гара Хитрино със скорост от 78 км/ час. Дерайлирането на цистерна № 6 предизвиква дерайлиране на вагоните от № 7 до № 14. Една от засегнатите цистерни - № 10, отдадена чартърен от Ermewa, е пробита от непряк предмет по време на случая. Пробивът води до приключване на пропилен във въздуха, който се възпламенява и провокира детонация.

Цистерната, благосъстоятелност на Ermewa, е отдадена чартърен на румънската компания Autogas, която от своя страна я е отдала за транспортиране на пропилен на българската компания " Булмаркет ".

Ermewa употребява случая да изкаже своите съболезнования към фамилиите на всички починали по време на случая, както и да изрази поддръжка към потърпевшите поданици на Хитрино.

Още през цялото време на следствието Ermewa сътрудничи напълно на българските управляващи. Компанията е предоставила на проверяващите органи всички изискуеми документи по случая и спомага напълно за определяне на точните аргументи за настъпване на трагичния случай.

Въпреки че сега се води наказателно дело по случая, в медийното пространство се появиха неоснователни изказвания, ориентирани против Ermewa и отправени от една от заинтригуваните страни в правосъдния развой. Твърденията, които " Булмаркет " показа пред българските медии по отношение на цистерна № 10 от влаковата комбинация, не подхождат с истината и са в несъгласие с обстоятелствата, изнесени от проверяващите органи.

Ermewa застава твърдо зад нуждата от бистрота и правота на обстоятелствата, заради което прави следните разяснения:

Експертизата на българските проверяващи органи е открила по безапелационен метод, че повода за случая е скоростта (почти два пъти повече от допустимата).

Вагон №10 кореспондира изцяло с условията, посочени в Правилника за интернационален железопътен транспорт на рискови товари (RID). Цистерната разполага с всички документи, нужни за законосъобразно осъществяване на активност в България.

Цистерната е създадена през 1971 година, като по Правилника за интернационален железопътен транспорт на рискови товари има позволение за употреба до 2025 година Според настоящите разпореждания цистерната предстои на цялостен обзор на всеки четири години, като последният подобен обзор е открил изрично, че тя е изцяло обезопасена и изправна, а плътността на стените и дъното е над минималните условия. Всички следващи изказвания, които опонират на тези обстоятелства, са неоснователни.

Всички документи, доказващи горепосочените изказвания, са предоставени съответно на българските управляващи. Разследващите органи в България са открили по неоспорим метод, че цистерната дава отговор на всички настоящи условия за превозване на пропилен, в това число и условията по отношение на минималната компактност на стените и дъното на цистерната.

Дългогодишен снабдител на услуги в областта на лизинговане на транспортни средства, Ermewa слага преди всичко контрола по качеството на продуктите си и тяхната надеждност. Клиентите на Ermewa разчитат на безкомпромисно качество, обезпечено посредством узаконяването на компанията по ECM (Entity in Charge of Maintenance), ISO 9001:2008 (Quality Management System) и Mase.

 Съдът изслуша записи на железничари от нощта на нещастието в Хитрино
Съдът изслуша записи на железничари от нощта на нещастието в Хитрино

На записите се чуват детонации и дерайлиране на вагони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР