Във връзка с липсващи онкомедикаменти във врачанската болница здравният министър

...
Във връзка с липсващи онкомедикаменти във врачанската болница здравният министър
Коментари Харесай

Ананиев увери, че липсващите онкомедикаментите вече са налични

Във връзка с изчезнали онкомедикаменти във врачанската болница здравният министър Кирил Ананиев акцентира, че са извършени срещи сред Министерството и притежателите на разрешителните за приложимост на въпросните медикаменти.

Вследствие на тези дейности едната компания към този момент е снабдила българския пазар с нужните на пациентите количества и лекарствените артикули към този момент са налични в лечебните заведения.

Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев пред публицисти в университетската акушеро-гинекологична болница след представянето на роботизираната хирургична система за безкръвни интервенции Da Vinci.

По думите му диалозите не престават, с цел да се преодолее опцията от пораждане на дефицити.
 Онкоболни от Врачанско останаха без животоподдържащо лекарство
Онкоболни от Врачанско останаха без животоподдържащо лекарство

Пациентите са без терапия от месеци

За следващ път Кирил Ананиев увери, че родителите на умрялото предходната седмица от злокачествено заболяване момиченце, няма да платят нищо.

" Изключително неприятно сюрпризиран съм от това, че н а родителите са изпратени фактура и увещание за заплащане. Или става дума за техническа неточност, или някой е злоупотребил със служебното си състояние " , уточни здравният министър.

Относно апарата Da Vinci той разясни, че от него могат да се възползват пациенти от цялата страна.

Стойността на апаратурата е 6 млн. лева , от които 2 млн. лева са инвестиция от Министерството на здравеопазването, 2 млн. лева от МУ-София и 2 млн. лева от " Майчин дом ", означи Ананиев.

По думите му не всички страни могат да си разрешат новата високоспециализирана технология, с която " Майчин дом " към този момент разполага, а роботът е значим, защото с него в международен мащаб е избавен животът на над 5 млн. души.
 Не е имало забавяне за лекуването на 6-годишната Мими
Не е имало забавяне за лекуването на 6-годишната Мими

Това удостовери майката на умрялото дете

От думите на министъра стана ясно още, че медицинските действия, осъществявани със системата Da Vinci се финансират и със средства от Националната здравноосигурителна каса.

В изявлението си здравният министър посочи още, че грижата за детското и майчино здраве е акцент в работата на държавното управление. В тази посока е и решението да бъдат увеличени цените на клиничните пътеки за детско и майчино опазване на здравето.

Ананиев е безапелационен, че се поставят старания за възстановяване на изискванията на труд в лечебните заведения , включително и на работещите в акушеро-гинекологичните лечебни заведения и отделения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР