Във връзка с кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация,

...
Във връзка с кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация,
Коментари Харесай

Борисов: Засегнатите от Олимпик могат да сключват нови полици с други застрахователи

Във връзка с кипърската застрахователна компания, която е в разпродажба, от Комисията за финансов контрол ме увериха, че Гаранционният фонд е обезпечил техническа опция всички, които имат наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “ в посочената компания, да могат да сключат нови полици с други застрахователи от през днешния ден. Това заяви министър председателят Бойко Борисов по отношение на банкрута на четвъртия по величина осигурител у нас - кипърската компания „ Олимпик”.

Той акцентира, че в същото време е значимо да се сътвори нужната организация, с цел да могат засегнатите да претендират за компенсации в границите на процедурата по неплатежоспособност в Кипър. КФН още през май е оповестила, че на компанията е наложена възбрана за подписване на нови контракти в България.

По-рано денем Борисов разяснява: "На тези 200 000 българи ще кажа, когато си застраховат колите, да сортират застрахователя. С старания, воля, работа и засилен надзор ще създадем по този начин отговорните да носят тежки наказания. За страдание, такива реализатори играят на най-ниските публични поръчки. Да могат по-късно с евтините артикули, които продават да става подобен прелом. На Комисията за финансов контрол и министър Владислав Горанов съм упълномощил да създадат проверка”, разяснява Бойко Борисов.

По мотив срутва на комерсиалния указател министър председателят съобщи: „ Работили сме тези дни доста старателно, извадили сме си изводите. Не желая да мятам на никого виновност, тъй като това не е прогресивно. Правим един конфиденциален склад, всички организации, министерства с електронни носители ще бъдат длъжни да качват един път седмично информацията”.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР