Във връзка с казуса със сваления украински самолет Русия трябва

...
Във връзка с казуса със сваления украински самолет Русия трябва
Коментари Харесай

Украйна: Русия да бъде разследвана за доставката на ракетните системи, с които е свален самолетът

Във връзка с проблема със сваления украински аероплан Русия би трябвало да бъде разследвана за нарушение на интернационалните наказания против Иран - като е продала на Техеран ракетните системи, с които е изумен лайнерът. Това съобщи пред публицисти във Вашингтон украинският дипломат в Съединени американски щати Владимир Елченко, съобщи " Гласът на Америка ".

" Може би това е въпрос на по-далечна вероятност. Но би трябвало да се търси интернационална отговорност от хората и фирмите, които подписват такива покупко-продажби ", разяснява Елченко.

Той добавя, че в този момент е по-голям въпросът за отговорността на Иран , както на самостоятелно равнище от хората, които са давали и изпълнявали заповедите - отговорните за свалянето на самолета, по този начин и от страната на интернационално равнище.

" Тъй като Иран напълно призна присъединяване и виновността си за тази покруса, се надявам, че иранската страна ще измине този път от началото до края и ще изплати всички полагащи се компенсаци и на фамилиите на починалите и на самолетната компания. Също и че ще направи всичко друго, което би трябвало да се прави в сходни случаи. Надявам се, че няма да ни се наложи да се обръщаме към интернационалните правосъдни институции, че въпросът ще бъде решен сред Украйна и Иран на двустранно равнище. Според мен Иран стартира да се държи цивилизовано. Призна виновността си. " - съобщи украинският дипломат.
 От съветската Дума подлагат на критика Иран, че призна виновност за сваления аероплан
От съветската Дума подлагат на критика Иран, че призна виновност за сваления аероплан

Депутатът Юрий Швиткин упрекна Съединени американски щати...

По думите му, Украйна е получила цялата разследваща информация по случая от Съединени американски щати.

Елченко добави, че компанията Boeing е предложила своето подпомагане и цялостна поддръжка за следствието.

" Украйна получава избран достъп до черните кутии и евентуално отсега нататък ще вършим всичко взаимно със експертите от Boeing . Те безусловно ще влязат в групата, която се образува от страните, чиито жители починаха в злополуката, и несъмнено Съединени американски щати като производител на моторите на и самолета. " - разясни дипломатът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР