Във връзка с изявления на представители на автобусния бранш, че

...
Във връзка с изявления на представители на автобусния бранш, че
Коментари Харесай

Тол таксите за превозвачите ще бъдат обсъдени публично

Във връзка с изказвания на представители на автобусния отрасъл, че желаят да останат на винетка вместо на тол такса при придвижване по републиканската пътна мрежа след 16 август т.г., Министерство на регионалното развитие осведоми, че екип на Световната банка създава разновидности за тарифиране, които следва да бъдат препоръчани за обществено разискване. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството, написа дир.бг.

Министерство на регионалното развитие е отворено за оферти, които ще бъдат дискутирани. Стремежът е да бъдат взети решения, които удовлетворяват всички заинтригувани страни.

Министерство на регионалното развитие е институция, която отстоява правилото на цялостна бистрота и гласност при вземането на значими и виновни решения, без значение дали засягат директно жителите или бизнеса. В този смисъл оставаме отворени за срещи, диалози и диспути по тези значими тематики, които засягат справедливостта и равнопоставеността на всички субекти в този бранш на стопанската система.

Очакваме новата система за таксуване да обезпечи по-високи доходи, които ще бъдат вложени напълно в рационализация на пътната инфраструктура. Това ще обезпечи по-голяма сигурност, комфорт и сигурност при пътешестване, както и по-ниски експлоатационни разноски за компаниите, които реализират междуградски транспорти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР