Във връзка с изтеклия на 12 юни 2020 г. запис,

...
Във връзка с изтеклия на 12 юни 2020 г. запис,
Коментари Харесай

ЕНП за скандалния запис: Това не е личен проблем на Бойко Борисов

Във връзка с изтеклия на 12 юни 2020 година запис, който се показва като телефонен диалог на премиера на Република България и основава основателни подозрения за негова съпричастност към този монолог, Единна национална партия счита за належащо правораздавателните органи в страната да възбудят инспекция. Това оповестиха от пресцентъра на ЕНП. Проверката би трябвало да откри достоверността на записа.

„ Ако записът е фалшификат, би трябвало да бъде потърсена отговорност на основателя за уронване престижа на изпълнителната власт, дестабилизация и слагане под подозрение на качествата на българските специфични служби за защита и запазване на връзките на министър-председателя. Не считаме този факт за безопасен, а още по-малко считаме това за „ реклама “ на ръководството на България като цяло и на Бойко Борисов в частност “, показват от ЕНП.

„ Ако добилият известност запис се окаже достоверен, остава на дневен ред въпросът кой може да записва българския министър-председател и има ли пробив в страната на такова равнище. Тогава излиза и въпросът дали господин Бойко Борисов употребява държавните регулатори като средства за принуждение, които да „ размазват “ тези, които „ не се преценяват “ с него? Как знае министър председателят какво обвиняване ще бъде повдигнато на български жител, преди то да е фактически повдигнато? Актуален става и въпросът за отношението към контролиращия от името на суверена орган – Народно заседание, чийто престиж е подложен под подозрение. Същият въпрос е годен и по отношение на ръководителя на Народното събрание, който получава разпоредби от този, който би трябвало да бъде следен “, обявиха от ЕНП.

„ Липсата на законна инспекция на изтеклия абсурден телефонен запис може да сътвори съществени проблеми в дипломатическите връзки с най-малко четири държави-членки на Европейския съюз. „ Възможността да се прикрие истината и нежеланието да се извърши инспекция, декларирано обществено от министър-председателя, са опция за уронване на интернационалния авторитет на страната и взаимоотношенията със съдружниците ни “, сподели ръководителят на Единна национална партия Валентина Василева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР