Във връзка с изпълнение на Проект BGCULTURE-2.001-0117-C01 “Ritual Gatherings: Традиционни

...
Във връзка с изпълнение на Проект BGCULTURE-2.001-0117-C01 “Ritual Gatherings: Традиционни
Коментари Харесай

Остава една седмица до крайния срок за кандидатстване за членове на Общинския съвет по култура към Община Шумен

Във връзка с осъществяване на Проект BGCULTURE-2.001-0117-C01 “Ritual Gatherings: Традиционни ритуали и интерактивно модерно изкуство – механизми за създаване на общности и реализиране на устойчиви културни екосистеми ” и откритата процедура  по основаване на Общински съвет по просвета от администрацията припомнят, че остава една седмица до оповестения краен период за кандидатстване – 20 януари 2023г.

Основни цели на Общинския съвет по просвета са:
Подпомагане на частни лица и организации, заети в областта на изкуството и културата в Община Шумен посредством продан на опит и положителни практики с културните препоръки в Община Троян и Община Кюстендил, както и с партньорските организации на съдружие „ АСОРИ “  – Музей на живото изкуство (Исландия) и Pikene pa Broen(Норвегия);Развиване на нови подходи и модели за основаване на артистични продукти;Работа с сътрудници – артистични обединения, други общини, задгранични организации и др.;Ангажиране на съществуващи и постигане до нови публики;Кандидатстване за общинско, национално и европейско финансиранe;Комуникиране с бизнес организации за обезпечаване на спонсорства.
За да кандидатствате за член на Общинския съвет по просвета, последвайте линка на онлайн формуляра .

За Ritual Gatherings:

Проект BGCULTURE-2.001-0117-C01 “Ritual Gatherings: Традиционни ритуали и интерактивно модерно изкуство – механизми за създаване на общности и реализиране на устойчиви културни екосистеми ” се извършва с финансова поддръжка предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Проекта е част от Оперативна програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, Резултат 2 „ Подобрен достъп до изкуства и просвета “.

Основна цел на плана е използването на холистичен метод за съживяването на дребни културни екосистеми, посредством събития и интензивности, ориентирани към основните участници в тях и с фокус – обмяната на опит и артистични прояви с специалисти от културния бранш в Исландия и Норвегия. От една страна, планът цели възстановяване достъпа до просвета в дребните обитаеми места чрез провеждането на серия районни микросъбития, последвани от годишен, интердисциплинарен фестивал. От друга – планът цели повишение потенциала на локалните културни оператори и създатели, чрез провеждането на семинари, лекции, работилници и годишен професионален конгрес.

Бенефициент на плана е Сдружение АСОРИ, а сътрудници в осъществяването на плана са общините Кюстендил, Троян и Шумен, Музеят на националните художествени занаяти и приложните изкуства – Троян, норвежкия артистичен колектив Pikene på Broen и Музеят на Живото Изкуство/The Living Art Museum – Рейкявик, Исландия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР