Във връзка с излъчен материал на 15.09.19 г . в

...
Във връзка с излъчен материал на 15.09.19 г . в
Коментари Харесай

БЛС сезира етичната комисия по случая с лекаря от МБАЛ - Пазарджик, поставял стентове на здрави хора

Във връзка с излъчен материал на 15.09.19 г. в ефира на Народоосвободителна въстаническа армия телевизия, показващ по какъв начин доктор от „ МБАЛ – Пазарджик “ предлага да бъде осъществена комплицирана намеса без действително, съгласно репортажа, да има нужда от такава, БЛС сезира Комисията по професионална нравственос към районна гилдия на БЛС - Пазарджик. Това са показва в позиция на МБАЛ - Пазарджик.

Едно от главните отговорности на Български лекарски съюз е да подсигурява на обществото, че то ще бъде лекувано от способени лекари, които не злоупотребяват със своите пълномощия, а упражняват специалността си отговорно и почтено.

Всяко държание, несъобразено със актуалните медицински стандарти, е рисково и нездравословно за цялото общество. То всява съмнение към лекарското съсловие, а по този метод слага в риск живота и здравето на пациента, тъй като, в случай че човек изпадне в потребност, и фактически би трябвало да му бъде оказана здравна помощ, съществува действителна заплаха той да откаже да му бъде направена съответната намеса или да му бъде приложено нужното лекуване заради породилия се боязън от злоупотреби.

БЛС изрично осъжда и се опълчва на порочните практики, които слагат леке върху цялото съсловие. Те освен всяват съмнение, настройват българското общество против лекарите, нанасят трайна щета върху престижа на медиците, само че и са една от главните аргументи за възходящата експанзия над медицински лица.

Български лекарски съюз ще има правото да наложи плануваните в Закона и Устава на съсловната организация наказания след привършване на следствието и при съществуването на доказващи виновността условия за неспазване на етичните и медицинските правила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР