Във връзка с изграждането на коридор №8, се планира да

...
Във връзка с изграждането на коридор №8, се планира да
Коментари Харесай

Високи доходи в модерна и здравословна среда за всеки гарантират Петър Паунов и Коалиция

Във връзка с построяването на кулоар №8, се възнамерява да построи индустриална зона и съвременен бизнес център със споделено офис пространство в региона на IT бранша, финансовите технологии, цифрови изкуства и компютърната анимация и други интерактивни действия, На разгъната застроена повърхност 4 500 - 7 000 квадратни метра се основава опция за откриване на от 250 до 500 работни места. В оборудването се планува да има екологична зона за хранене, спорт и свободно време и нужният брой паркоместа за колела, мотопеди и коли.
МИЛИОНЕН РЪСТ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ В ПЛАНИСКИЯ, СЕЛСКИЯ, БАЛНЕО И СПА ТУРИЗМА
След постигнатото решение Кюстендил да стане част от Програмата за развиване на селските райони, благодарение на европейските средства, ще се разширят опциите за вложения в развиването на туризма.
Осоговската планината е с утвърден организационен проект. С влизането му в действие, могат да стартират новите инвестици в построяването на нови хотелски бази и увеличение на оборудванията за зимния туризъм.
ГАРАНТИРАНА ЕВРОПЕЙСКА ПОДКРЕПА ЗА ВСЕКИ ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ПРЕРАБОТВАТЕЛИ
Голямата крачка, която ще направи Кюстендил през идната година – при започване на новия програмен интервал, е това, че обитаемоте места от общината ще бъдат включени в Програмата за развиване на селските райони и ограниченията по тази стратегия ще станат налични и за общината, както за възстановяване на инфраструктурата, по този начин и по отношение на обезпечаването на дотация за всеки аграрни производител, и като опция всеки да получи нужната техника за развъждане на своята качествена продукция, и във връзка с вложенията в нови преработвателни мощности. “ Ключовата задача за идващото лято е повече от 10 000 тона нова земеделска продукция в района да може да бъде модифицирана и изкупена на по-висока цена.

КЮСТЕНДИЛ САНИРА НАЙ-ЕВТИНО И КАЧЕСТВЕНО
Темата за енергийната успеваемост е основна, тъй като санирането води до съществено икономисване на разноски – както публични, по този начин и за всяко семейство. Кюстендил ще бъде общината, която най-усърдно ще упорства за продължение на националната програмата за саниране.
Кюстендил има най-голямо съображение да упорства програмата да продължи, тъй като е най-хубавата визитка на това саниране. Защото, като се изключи че досега нямам нито едно недоволство от постройките, които са санирани, цената тук е в пъти по-ниска, в сравнение с е в народен мащаб.
РЕВОЛЮЦИОНЕН ХОД В БОРБАТА С ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА
За да възроди традицията в потреблението на минералните води за лекуването на неплодородие и да се върне славата на Кюстендил като балнеолечебен център и най-важното: да се сътвори опция на всички, които имат репродуктивни проблеми, да се възползват от това лекуване, се основава фонд за лекуване на стерилитет.
В борбата с демографската рецесия и в помощ на младежите от община Кюстендил, ще се сътвори фонд, от който ще се дава еднократна поддръжка от 200 до 2000 лв. за всяко новородено дете в семейство на образовани родители. Минималното условие за приемане на поддръжката е приблизително обучение, с по-високия учебен ценз се усилва и размерът на средствата. Така, по едно и също време с поддръжката, която ще бъде оказана на всички, които основават и отглеждат децата си в Кюстендил, това е тласък и за обучение.

МЛАДИТЕ ХОРА ВСЕ ПОВЕЧЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЖИВЕЯТ В ЧИСТИ ГРАДОВЕ С ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ
Младите хора към този момент избират живота в чисти градове с положително обучение, с развита културна и екологична инфраструктура. Най-важният приоритет постоянно е бил да се сътвори такава среда за младежите, да имат опция да учат, да се осъществят тук, да отгледат децата си в Кюстендил.
За Община Кюстендил децата, обезпечаването на здравословна среда за тяхното развъждане и образование постоянно са били главен приоритет. Положени са големи старания през последните години за благоустрояване на всички детски градини и учебни заведения, за построяването на спортни и детски площадки, на паркове и градинки, на налична инфраструктура и видеонаблюдение за сигурността на публичните места.
Основен акцент и в сегашната стратегия са още веднъж младежите на Кюстендил. Приоритетът в развиването на просветителната система е в учебните заведения на Кюстендил да стартират да се образоват учениците и съгласно персоналните си желания за своето бъдеще, и по отношение на потребностите на бизнеса в общината и пазара на труда. Така и децата ще имат опция за реализация, а локалната стопанска система ще има образовани фрагменти.
ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ: В КЮСТЕНДИЛ съдебна експертиза ВЪВЕЖДА АНТИКОРУПЦИОННА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА
От идната образователна година в учебните заведения на Кюстендил ще бъде въведена просветителна стратегия „ Не на корупцията “. Кюстендил е първата българска община, която включва в просветителната система възпитанието в липса на приемливост към всяко нарушаване на етичните правила.
За пръв път в Европа тази стратегия е въведена в Австрия, техният модел е изследван и сега се приспособява от екипа на Община Кюстендил. Най-вероятно образованието ще стартира от 7-и клас.
Всички, без значение от възрастта, от ранно детство сме част от обществото и всеки има потребност да получи такова познание, с цел да действа тази общественост добре. Така всеки, първо в
МОДЕРНА И ДОСТЪПНА СРЕДА ЗА ВСЕКИ КЮСТЕНДИЛЕЦ

Планира се построяването нов съвременен екопарк на треиторията на града, с паркови зони, детски и спортни площадки и с доста място за забавление и зелени площи.
Стремежът на Петър Паунов и Местна коалиция ГЕРБ, Съюз на демократичните сили, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци е чистата и здравословна среда да се придвижи във всеки един от кварталите на Кюстендил, с цел да може тази съвременна и екологична инфраструктура да бъде обезпечена и в дребните население места.
ПОДЗЕМНИ КОНТЕЙНЕРИ ЗА СМЕТ В КЮСТЕНДИЛ И СЕЛАТА
Промяна на системата за сметосъбиране и сметоизвозване, предлага Петър Паунов. Проектът планува да замяна на сегашните контейнери и кофи с 3-кубикови подземни контейнери, които, ще имат по-добра съдържимост, няма да заемат забележителен размер над земята и ще се ограничи разпиляването на боклука.
Предвижда се цялостна стратегия за сметосъбиране – разделно и екологично, с цел да получат кварталите напълно друг. В дребните обитаеми ще бъдат основани компостери, където зеленият боклук да може да се трансформира в натурален тор.
СУБСИДИИ ЗА АВТОБУСИ И ТАКСИТА
Разработени са комплекс от ограничения по отношение на пътната сигурност. Общината ще субсидира лицензирани автобусни линии и таксиметрови компании, за обезпечаване на наличен и екологичен превоз, с цел да се реализира наличен, комфортен и екологичен превоз,,да се избегнат тапите и да се щадим цялостната инфраструктура – пътни настилки, тротоари и зелени площи.
Предвиждат се дотации както за таксиметровия транспорт, по този начин и вътрешно градски автобусни линии. Субсидията ще пристигна от икономиите, които ще се осъществят от налагащите се непрекъснати поправки на разрушени настилки, изпочупени тротоари и повредени градинки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР