Във връзка с интервю от вчера на доцент Кунчев, в

...
Във връзка с интервю от вчера на доцент Кунчев, в
Коментари Харесай

Ресторантьорите отговориха на доцент Кунчев за COVID-19 в заведенията

Във връзка с изявление от през вчерашния ден на доцент Кунчев, в което той загатва, че в Европа има въведени ограничавания в няколко страни за работа в заведенията до 22:00 или 23:00 часа и че е допустимо и у нас да се стигне до спомагателни ограничавания в посещаване на заведенията, Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България приканват да спрат спекулациите, които свързват заведенията с разпространяването на COVID-19 у нас.

Това се споделя в позиция на БАЗ и СЗБ, изпратена до медиите. Публикуваме мнението без редакторска интервенция.

До момента няма нито едно доказателство за основано огнище на СOVID-19, обвързвано с нашия бранш. Още повече, че заведенията са място, където има огромно текучество на хора и няма непрекъснато пребиваващи на едно място групи.

Молим да не се всява суматоха посредством необясними за нас подмятания и разпространяване на клюки за наново затваряне на развлекателния отрасъл! Защото това внася в допълнение напрежение както измежду притежателите на заведения, по този начин и измежду хилядите ни чиновници, които се опасяват да не останат още веднъж без прехранване.

Категорично заявяваме, че няма да приемем ново затваряне на нашия отрасъл и дискриминационно отношение от здравните управляващи към заведенията и използването им за единствена изкупителна жертва в битката с СOVID-19, в случай, че заведенията към този момент 3 месеца работят с понижен потенциал, при специфичен режим на работа и в тези 3 месеца имаше спад на новозаразените, а не растеж!

Оставаме в подготвеност да отстояваме правото си на труд и да се противопоставим на дискриминирането към нашия отрасъл с всички разрешени от закона средства!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР