Във връзка с информацията, че руският министър на отбраната Сергей

...
Във връзка с информацията, че руският министър на отбраната Сергей
Коментари Харесай

СДС: Време е управляващите в Руската федерация да осъзнаят, че не са властелини на Източна Европа

Във връзка с информацията, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу желае да бъдат привличани към наказателна отговорност представители на управляващите на непознати страни, в случай че решат да демонтират монументи на руската войска, заявяваме:

Време е ръководещите в Руската федерация да осъзнаят, че не са властелини на Източна Европа, а Съюз на съветските социалистически републики от дълго време не съществува.

Мечтите за България, като Задунайская губерния и петнайста република рухнаха, а мотор на процеса беше Съюзът на демократичните сили.

Повечето някогашни комунистически страни, включително и България, към този момент са членове на Европейски Съюз и избраха демокрацията, а не живот зад Желязната завеса. Не отхвърляме, че Съветската войска има значима роля за успеха над хитлеризма, само че следствията от нейната окупация са тежки за Източна Европа. Тя принудително сложи на власт комунистическите режими с лагерите на гибелта, избиването на хора без съд и присъда, отнемането на собствеността и погазването на свободи.

В отговор на тази проява на неуважение на националния суверенитет на други страни от страна на съветския министър на защитата, предлагаме да стартира акция за разглобяване освен на паметника на Съветската войска в София, а на всички паметници в България, свързани със руската окупация.

Оставаме с почитание към мемориалите на Руско-турската освободителна война, издигнати в памет на бойците, оставили костите си в България, без значение от последвалата роля на съветската дипломация, довела до унизителните за нас решения на Берлинския конгрес.

Ще потърсим поддръжка за тази концепция незабавно след края на изключителното състояние.

Реагираме в този момент, макар другия дневен ред на България, тъй като за националното достолепие карантина не трябва да има! /faktor.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР