Във връзка с информация за изтекло необявено в деловодната система

...
Във връзка с информация за изтекло необявено в деловодната система
Коментари Харесай

ВАС разпореди вътрешна проверка за изтеклата информация за делото за танкера Бадр

Във връзка с информация за изтекло необявено в деловодната система на съда решение, касаещо арестувания в български акваториални води либийски танкер " Бадр ", със заповед от 22 юни 2020 година ръководителят на Върховен административен съд (ВАС) разпореди да бъде осъществена вътрешна инспекция по случая с разследваната от Прокуратурата на Република България връзка между лице, обозначено като “Prezident-Pl. Uzunov “ и лице с букви П.Б. 
Извършен беше обширен разбор на наличните данни, който демонстрира, че достъп до необявеното решение на електронен и/или книжен притежател е имал с изключение на съдийският състав по дело № 11413/2018 година, и правосъдни чиновници, на които е предоставено администрирането на делата и  техническата поддръжка на деловодната система.
По този случай е формирано досъдебно наказателно произвеждане на Специализираната прокуратура. Върховният административен съд оказва цялостно подпомагане, като са показани всички изискани от Прокуратурата документи.
Върховен административен съд се надява, че ще бъде открит съответният причинител, по отношение на който ще бъде осъществена идната се дисциплинарна отговорност. Твърдо заявяваме, че до момента в който не бъде разпознат фактическият причинител, всяко подстрекателство за съпричастност на магистрати и чиновници от Върховния административен съд към теча на информация, е преднамерено и безпочвено.
Случаят е мотив в най-бърз порядък да бъдат подхванати  допълнителни ограничения за повишение на равнището на осведомителна сигурност  във Върховен административен съд, които да подобрят софтуерната защита на информацията от непозволен достъп,  използване, откриване, увреждане, смяна, обзор, запис или разрушение, се споделя в известие на съда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР