Във връзка с информации, публикувани в медийното пространство, информираме, че

...
Във връзка с информации, публикувани в медийното пространство, информираме, че
Коментари Харесай

Нотариусът Божанов изобщо не бил нотариус

" Във връзка с информации, оповестени в медийното пространство, осведомяваме, че в регистъра на Нотариалната камара на Република България няма и в никакъв случай не е било вписвано лице с име Мартин Божанов като нотариус или помощник-нотариус.

 

Нотариалната камара на Република България декларира, че ще потърси съответната правосъдна отговорност от лица, които не престават да настояват, че жертвата на тежкото престъпно закононарушение, станало на 31.01, е била лице, упражняващо нотариални функционалности ", излиза наяве от позиция, подписана от ръководителя Димитър Танев.

Божанов е един от основните герои в следствие на Антикорупционния фонд, в което се твърди, че Божанов се показва като съветник, прочут е с прякора “Нотариуса ”. Сочен е за участник в схеми за имотни измами. Всъщност следствието на АКФ сподели по какъв начин медиатори в правосъдната система желаят на Ивайла Бакалова 100 000 евро, с цел да пуснат от ареста приятеля й Веселин Денков. Закритата към този момент спецпрокуратура му повдигна обвиняване за ОПГ за лихварство

Министерство на вътрешните работи проверява случая и към този момент са подхванати дейности по следствието. Оказа се, че е проверяващ служител на реда от ГДБОП. Тя постъпва на работа след невиждания външен конкурс за проверяващи служители на реда, разгласен когато началник на ГДБОП е Любомир Янев. 

 

Говори се за връзки сред някогашния към този момент основен прокурор Иван Гешев и дамата до него Детелина Ханчева, която е работила с “Нотариуса ”. Източници на ФрогНюз показват, че Ханчева и Мартин Божанов са имали работни връзки, когато Гешев е оглавявал спецпрокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР