Във връзка с гостуването на папата в София, Домът на

...
Във връзка с гостуването на папата в София, Домът на
Коментари Харесай

ПАПА ФРАНЦИСК: Човек на думата си - отново на екран у нас

Във връзка с гостуването на папата в София, Домът на киното показва още веднъж на екран на 11 май от 18:30 часа документалната творба „ ПАПА ФРАНЦИСК: Човек на думата си ” – филм на именития режисьор Вим Вендерс!
Филмът показва концепциите на папата и неговите послания - той разяснява проблеми, свързани с бедността, фамилията, опазването на природата, обществената правдивост, имиграцията и материализма. Неговият зов за мир в конфликтните зони по света предизвика и разговор сред другите религии, който има мощ за обединяване на хората от целия свят!
„ Папа Франциск има сходно наличие на екрана като някои от най-големите кино звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва от вътрешната страна, от неговите убеждения и религия, както и от желанието му да приказва с всички нас “, споделя Вендерс за главата на римокатолическата черква. За него Папа Франциск е образец за човек, който държи на думата си и е безусловно пряк и импровизиран в искреността си.
„ Филмът на Вендерс обрисува забележителния опит на Франсис в нов демократизъм и обществена ангажираност, много по-различен от консерватизма на двамата му прародители ”, написа английското издание The Guardian.
Заповядайте на кино!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР