Във връзка с ескалацията на политическия ситуация в Афганистан Организацията

...
Във връзка с ескалацията на политическия ситуация в Афганистан Организацията
Коментари Харесай

ООН се обърна към Казахстан с молба

Във връзка с ескалацията на политическия обстановка в Афганистан Организацията на обединените народи (ООН) се обърна към Казахстан с молба за краткотрайно предислоциране в гр. Алматъ на Мисия за помощ на Афганистан (UNAMA) и други организации на Организация на обединените нации, упълномощени в Афганистан.

В духа на всеобхватното взаимоотношение на Казахстан с Организация на обединените нации и в границите на уговорките на Казахстан като пълновръстен член на тази организация, президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев реши да поддържа молбата на Организация на обединените нации.

На 18 август първият аероплан със чиновници на UNAMA кацна на летище Алматъ. Министерство на външните работи, дружно с муниципалитета на Алматъ и способените ведомства и служби подхващат нужните ограничения за тяхното разположение. Пристигналите чиновници са интернационалните дипломати, притежатели на паспорти и имунитети на Организация на обединените нации.

Очаква се настаняването и по-нататъшната активност на офисите на UNAMA и други организации на Организация на обединените нации в Алматъ да бъде краткотрайно, за половин година, до стабилизиране на обстановката в Афганистан. Всички разноски за престояване на чиновниците, наем на офисни площи и други ще бъдат напълно финансирани от бюджета на Организация на обединените нации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР