Във връзка с епизоотичната обстановка в страната по отношение на

...
Във връзка с епизоотичната обстановка в страната по отношение на
Коментари Харесай

БАБХ с допълнителни мерки за превенция от разпространението на африканска чума по свинете чрез храни

Във връзка с епизоотичната конюнктура в страната във връзка с болестта африканска чума по свинете (АЧС), Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) постанова по-строги ограничения, свързани с предлагането на прясно свинско месо, месни заготовки, съдържащи свинско месо и месни артикули, съдържащи свинско месо на всички регистрирани фермерски пазари на територията на страната. Това оповестиха от пресцентъра на организацията.

БАБХ ползва всички ограничения в сходство с настоящото законодателство. Конкретните ограничения, разказани в заповед на изпълнителния шеф на БАБХ от 19 юли, са с оглед предварителна защита и ограничение разпространяването на заболяването посредством продажбата на прясно свинско месо и сурови артикули от свинско месо с неуточнен генезис.

Инспекторите от отдел „ Контрол на храните”, от съответните регионални дирекции по сигурност на храните към БАБХ, ще правят засилен непрекъснат формален надзор на фермерските пазари в дните, в които те се организират.

При инспекциите ще се следи за спазването на актуалната заповед, а при констатиране на нарушавания и несъответствия ще се подхващат плануваните в законодателството административни и административно-наказателни ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР