Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната Негово Светейшество Българският

...
Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната Негово Светейшество Българският
Коментари Харесай

Патриарх Неофит посреща 75-годишния си юбилей в уединение, призовава за благотворителност |

Във връзка с епидемиологичната конюнктура в страната Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще означи 75 години от рождението си на 15 октомври в усамотение и молитва. Това известие популяризира патриаршеският уебсайт.

Светейшият патриарх се обръща към всички свои рожби, искащи да го поздравят, да сторят това, като се помолят за здраве, мир и благопреуспяване на благочестивия ни народ, и приканва плануваните средства за цветя и други дарове да бъдат преведени за благотворителни цели в дарителската сметка на Отдел „ Милосърдие и щедрост “ при Софийска света митрополия или да бъде подкрепят човек по желание, който е в неравностойно състояние, се споделя още в известието.

Отдел „ Милосърдие и щедрост “ бе открит през 2017 година, за да предизвиква и подпомага социалната и благотворителната активност в епархията.

До момента, посредством отдела, са осъществени редица благотворителни акции, измежду които закупуване на апарати ROTEMSIGMA (всеки на стойност 45 600 лева) за потребностите на детската клиника при УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ и на ІІ-ра САГБАЛ „ Шейново ”.

Софийска Митрополия

България, София 1000, ул. „ Цар Калоян “ 7

БАНКОВА СМЕТКА:

Обединена Българска Банка

IBAN: BG84UBBS88885000706039
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР