Във връзка с достигане до епидемични стойности на заболяемостта от

...
Във връзка с достигане до епидемични стойности на заболяемостта от
Коментари Харесай

МЗ с последни данни за грипната обстановка в страната

Във връзка с постигане до епидемиологични стойности на заболяемостта от грип и ОРЗ, РЗИ – Пазарджик афишира грипна зараза на територията на региона, считано от на следващия ден (17 януари), оповестиха от пресцентъра на министерството на опазването на здравето.

На територията на община Смолян записаната заболяемост е оценена като предепидемична и за ограничение разпространяването на грип и ОРЗ се вкарват противоепидемични ограничения. До второ разпореждане в област Пазарджик и в община Смолян се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Въз основа на записаната заболяемост на територията на област Русе се афишира предепидемичен интервал.

РЗИ – Варна издаде наставления за краткотрайно преустановяване на образователните занятия от 16.01.2019 година до 20.01.2019 година в това число, в следните общини: община Дългопол – СУ „ Климент Охридски “, община Вълчи дол – СУ „ Васил Левски “, община Белослав – ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, както и в образователните заведения на територията на общините Провадия, Долни Чифлик, Суворово, Девня и Аврен.

Припомняме, че грипна зараза е оповестена на територията на областите Стара Загора, Бургас, Шумен, Силистра и Перник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР