Във връзка с динамичната епидемична обстановка в област Силистра и

...
Във връзка с динамичната епидемична обстановка в област Силистра и
Коментари Харесай

Обявиха грипна епидемия в четири области

Във връзка с динамичната епидемиологична конюнктура в област Силистра и поради трайния растеж в заболеваемостта от ОРЗ и грип, от през днешния ден РЗИ – Силистра афишира грипна зараза на територията на региона, оповестиха от здравното министерство.

До второ разпореждане се преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Първите три области, в които тази зима бе оповестена грипна зараза, са Бургас, Стара Загора и Шумен.

Във връзка с динамичната епидемиологична конюнктура и в четирите области се вкарват избрани ограничения за преодоляване на заболяемостта. Забраняват се детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения, както и провеждането на профилактични имунизации.

Мерките се вкарват, откакто бе регистрирано внезапно покачване на броя болни от остри респираторни болести и резултатите от проучванията потвърдиха съществуване на грипен вариант А H1N1. Най-уязвими от вируса са децата и възрастните.

Препоръките тук са ограничение на обществените контакти и отбягване на събирането на доста хора в затворени пространства. Болните с висока температура и признаци на грип да не организират самолечение, поучават експерти.

И тази година упованията са пикът на сезонния грип да бъде регистриран в края на януари.

В сряда се чака да бъде оповестена грипна зараза още в Русе и Варна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР