„Във връзка с Деня на спорта в България искам да

...
„Във връзка с Деня на спорта в България искам да
Коментари Харесай

Радостин Василев представи отчет на средствата, които ММС е предоставило на спортните федерации

„ Във връзка с Деня на спорта в България желая да ви споделя нещо доста любопитно “, написа в страницата си във „ Facebook “ министърът на младежта и спорта Радостин Василев.

„ Това са средствата, които ММС все още е предоставило на спортните федерации “, сподели той.

По Програмата за финансово подкрепяне на действия в региона на спорта за високи достижения за 2022 година с направление Олимпийска подготовка (ОП) и направление Развитие на спорт за високи достижения (РСВП) основните обстоятелства са, че всички средства за хонорари на спортисти и треньори са финансирани на 100%, по отношение на оптимално допустимите по програмата и избрани по експертна оценка, а общата задоволеност от финансирането на федерациите по отношение на желаните и възможни средства по програмата е 74%. Над 80% от федерациите ще получат повече средства по отношение на миналата година, уточни още Василев.

По Програмата за финансово подкрепяне на действия по осъществяване на семейства на интернационалните спортни надпревари на територията на Република България към днешна дата са утвърдени за финансиране 20 семейства, като експертната комисия продължава своята активност по разглеждането на планови оферти. Сумите предоставени на федерациите за семейства ще се завишат, заяви министърът на спорта.

„ Силата е в истината “, сподели още Радостин Василев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР