Във връзка с Демографска криза от Продължаваме промяната искаме да

...
Във връзка с Демографска криза от Продължаваме промяната искаме да
Коментари Харесай

Асен Василев пред Дарик: ПП знае как да увеличи доходите на всяко семейство

Във връзка с Демографска рецесия от " Продължаваме промяната " желаеме да продължим политиката младите фамилии в България по-лесно да отглеждат децата си. В тази връзка щезапазим детските градини да са безвъзмездни, както иувеличението на майчинството за втората година. Това, което следва, еда се вдигне данъчният заем за работещите родители, както и детските добавки.Прогнозитеса от1.01.2023 година майчинството да стане 850 - 900 лева, а очакваниятаса след 4 години то да бъде 1500 - 2000 лева.Това обявив Откритото студио на Дарик Пловдив, преди изборите на 2 октомври, досегашният вицепремиер и министър на финансите Асен Василев, като посочи, че и пенсиите в страната също ще се удвоят до 2026 година

От " Продължаваме промяната " плануват широкомащабна акция за възстановяване качеството на детските храни, както и на изхранването в детските градини и учебните заведения.

Инвестицията в детското опазване на здравето е приоритет за нас. Над 35% се усили финансирането за АГ кабинетите и педиатрите, като задачата е да продължаваме да насочваме средства в опазването на здравето, които да са за ранна диагностика и предварителна защита,каза още Василев.Предстоида се надградят системите, да се вкара окончателноелектронна рецепта ипациентите в България да имат цялостен достъп до здравното си досие.

Асен Василев означи целите и в учебното обучение, както и обстоятелството, че от началото на тази година към този момент е заложено в програмата на учебните заведения да се включат най-малко три типа спорт и пет разнообразни изкуства - като извънкласна активност, с цел да не дават родителите пари за спомагателни тренировки и занимания на децата.



Следващото управлениетрябва да заложи значими политики и в развиване насредното професионално обучение, което е гръбнакътна всяка една промишленост.Това разяснява в Откритото студио на Дарик и лидерът на листата на " Продължаваме промяната " в Пловдив-област инж. Росен Костурков.Той есъздател на Центъра за професионално образование към Тракия Икономическа Зона, който е първият по рода си в страната, в помощ набизнеса в промишлен парк край Пловдив.

Костурков е безапелационен, че е належащо да се модернизира базата на професионалните гимназии в Пловдив и района, а подготовкатана децата в тях да бъде на много по-високо равнище, с цел да дава отговор на условията на модерните компании, които инвестиратв района.

Пловдив е с най-бързо разрастващата се индустриална зона и страната би трябвало да подтиква връзката сред висшите образователни заведения и огромния бизнес тук, за което изрично ще работим от " Продължаваме промяната ",каза още Росен Костурков.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР