Във връзка с честванията на абитуриентските балове и 24 май

...
Във връзка с честванията на абитуриентските балове и 24 май
Коментари Харесай

"Пътна полиция" със засилени мерки и глоби за баловете

Във връзка с честванията на абитуриентските балове и 24 май от Министерство на вътрешните работи се погрижихме за сигурността на хората по места. Проведени са срещи с управленията на всички образователни заведения. Това съобщи началникът на отдел „ Пътна полиция “ в Главна дирекция „ Национална полиция “ комисар Бойко Рановски на брифинг във връзка ограниченията за сигурност по време на абитуриентските балове.

"Извършени са инспекции на местата, където ще се празнува, както и в увеселителните заведения. Няма да се позволяват лица с нападателно държание, използвали опиати и алкохол, както и с оръжия ", съобщи още той.

"Имаме информация за проведени екскурзии на деца, където ще бъдат осъществени инспекции. Няма да се позволява ескалация на напрежение. През месец май стартира полицейска акция "Абитуриенти ", която е за да се обезпечи сигурност на завършващите. На места където има огромен брой празнуващи и заведения ще има служители на реда. Ще има засилени инспекции за приложимост на алкохол и опиати ", разкри още Рановски.

"Всички извършители на пътя ще бъдат заснемани с пътните мобилни камери. В огромните градове ще има задоволително регулировчици на пътя, дали сме оказания на всички области. Призоваваме, в случай че завършващите използват алкохол да употребяват таксита или лица, които не са под влияние на алкохол за водачи ", молиха от "Пътна полиция ".

"Миналата година имаше над 400 нарушавания на пътя единствено от зрелостници. Надяваме се и тази година да няма починали по време на баловете и завършващите да са станали малко по-разумни. 50 лв. санкция за лидер, който транспортира пасажери седящи на прозорците и таваните на колите. 50 лв. ще е и санкцията за пасажер, който се вози без колан ", съобщи още по тематиката Бойко Рановски.

"Във връзка с празниците и баловете във връзка с частните охранителни компании, които охранят образователните заведения и местата за развлечение има продан на информация. Те са в подготвеност да ни предават информация за нарушавания по места. Във влаковете и други преносими средства ще има засилен надзор. Силен надзор ще има и срещу оръжия и други взривни устройства. Между 500 и 2000 лв. ще е санкцията за сходна непозволена приложимост. Наши чиновници ще управляват тези процеси ", приключи тематиката основен контрольор Георги Георгиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР