Във връзка с честванията на 142-та годишнина от Шипченската епопея

...
Във връзка с честванията на 142-та годишнина от Шипченската епопея
Коментари Харесай

Промени в движението заради честванията на връх Шипка

Във връзка с честванията на 142-та годишнина от Шипченската епопея се лимитира придвижването на директно преминаващите транспортни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка - Казанлък. Ограничението е в действие на следващия ден, 24 август, от 8 ч. до 20 ч. Това оповестява АПИ.
 Лъвът на Шипка ще посрещне 142 години от боевете за прохода изцяло освежен
Лъвът на Шипка ще посрещне 142 години от боевете за прохода изцяло освежен

Внушителната фигура в действителност е от месинг и тежи 12 тона

Транзитният трафик ще се пренасочва към Проход на Републиката . За пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас. За пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.

Локалният трафик и идващите от запад транспортни средства ще бъдат пренасочвани по следния маршрут Габрово - Трявна - с. Белица - с. Вонеща вода - Проход на Републиката и назад.

В област Стара Загора придвижването на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и назад. Пренасочването ще става при пътен възел " Мъглиж ".

През прохода " Шипка " ще бъдат пропускани единствено рейсове и коли с участници и посетители в събитието , както и проведеният междуградски авто превоз.

Напомняме, че всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
 Движение в една лента през прохода Шипка поради свлачище
Движение в една лента през прохода Шипка поради свлачище

Пътни знаци регулират
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР