Във връзка с ангажимента си да разкрива чувствителна информация, свързана

...
Във връзка с ангажимента си да разкрива чувствителна информация, свързана
Коментари Харесай

Еврохолд оказва пълно съдействие на КФН за започналата проверка

Във връзка с уговорката си да разкрива сензитивна информация, обвързвана със договорката по придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България, най-големият обществен холдинг в България и една от водещите самостоятелни бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - Еврохолд България АД, осведоми обществеността, че сдружението оказва цялостно подпомагане на Комисията за финансов контрол (КФН) във връзка със стартиралата на 24.04.2019 година инспекция на регулатора.

Това се споделя в известие от пресцентъра на Еврохолд България АД, което публикуваме без редакторска интервенция.

"Еврохолд приема почналата инспекция за закономерна и предстояща стъпка с оглед значимостта на договорката за активите на ЧЕЗ в България, дава всички нужни и изискани от комисията документи и обезпечава цялостен достъп до информацията за активността на сдружението на чиновниците на надзора.

Като холдинг с дълготраен обществен статут и с дъщерни сдружения, чиито бизнес интервенции подлежат на прецизен регулаторен надзор, Еврохолд постоянно е бил обект на регулярни инспекции от страна на КФН и е оказвал нужното подпомагане на органите на комисията.

Еврохолд се регистрира обществено за своята активност, като регулярно разкрива и разгласява детайлна финансова и нефинансова информация в изискваните от закона и регулатора периоди, канали и формат. Финансовите доклади и отчети за активността на сдружението се разгласяват на тримесечна и годишна база на корпоративния уеб страница и на уеб страниците на Българската и Варшавската фондова борса, на които се търгуват акциите на българската компания.

Еврохолд е единствената българска частна небанкова институция с присъден рейтинг от една от трите най-големи интернационалните организации за кредитен рейтинг на световно равнище - Fitch Ratings. В тази връзка Fitch Ratings прави регулярен обзор и оценка на финансовото положение на компанията, за което разгласява и нужните отчети, които са обществено налични.

Еврохолд непринудено съблюдава Националния кодекс за корпоративно ръководство, който изисква от сдружението да ползва положителните практики и правила на корпоративно ръководство, включително да прави своята активност транспарантно, да се преценява с всички заинтригувани от бизнеса на холдинга лица и да се държи отговорно пред обществото.

Еврохолд още веднъж припомня, че ще финансира договорката за активите на ЧЕЗ Груп в България със лични средства и с поддръжката на водещи западноевропейски банки.

Поради условия за конфиденциалност имената на банките-партньори на този стадий не могат да бъдат разкрити. След дефинитивно сключване на нужните договорености по финансирането на договорката, Еврохолд ще разкрие всички обществени елементи в тази посока ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР