Във връзка с 230-годишнината от деня на Бастилията, която ще

...
Във връзка с 230-годишнината от деня на Бастилията, която ще
Коментари Харесай

Медиен форум „Журналистика за мир“ се проведе във Франция

Във връзка с 230-годишнината от деня на Бастилията, която ще се чества през идващия месец, форумът се организира като отворена полемика сред публицисти и жители за ролята на медиите и публицистите за постигането на мир.
Както споделиха публицистите от BBC Джейк Линч и Йохан Галтунг, които показаха угриженост, че репортажите за принуждение имат по-голям размер от тези за мир в международните вести, публицистиката за мир ще бъде по-въздействаща и значима, в случай че пресата даде по-голяма тежест на спокойно ориентирата вероятност, когато става въпрос за конфликтни зони. Така аудиторията, следяща новините, ще има уравновесен взор към света, освен тесногръд.



Ралф Сити, продуцент на Novart Production, Франция, сподели: “Журналистите имат въздействие върху хората, те могат да градят или да разрушават. Затова публицистите би трябвало да внимават с въздействието си и да споделят истината на света без боязън. Медиите би трябвало по-скоро да създадат по този начин, че да спрат убийствата и производството на оръжия, провокирани от войни или спорове, и да окуражат културата на мира посредством мирната публицистика.”

Мирните конгреси, проведени от HWPL, са провеждани 40 пъти от ноември 2016 година Целта им е да разпространят мирната публицистика и спокойно насочения новинарски поток благодарение на 176 публицисти от 22 страни. Според HWPL, тази доброволна полемика за търсене на независимост и отговорност на публицистиката ще се развие като журналистическа мрежа за реализиране на мир.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР