Във връзка поредицата почивни дни и очакваното повишение на интензитета

...
Във връзка поредицата почивни дни и очакваното повишение на интензитета
Коментари Харесай

Повече полицаи по изходите на София заради серията почивни дни


Във връзка поредицата почивни дни и предстоящото покачване на интензитета на трафика е направен проект и основана организация за обезпечаване сигурността на придвижването по главните пътни артерии на територията на ОДМВР София, осъществяване на надзор над водачите на МПС, неспазващи ЗДвП и неизпълняващи разпорежданията на контролните органи, както и недопускане на придвижване на МПС в лентата за спешно прекъсване на автомагистралите.

В тази връзка по автомагистралите „ Хемус “ и „ Тракия “ и основните пътища на обслужваната територия са ситуирани спомагателен брой полицейски екипи, включително и чиновници на дирекция „ Жандармерия “, които да подкрепят придвижването и да наблюдават за недопускане на автомобилни колони в секторите с въведена краткотрайна организация на придвижването. Служебните коли ще се движат в спешната лента с включена светлина сигнализация.

В пътните сектори със стеснения заради ремонтни действия също ще има полицейски екипи, които ще обезпечават пропускателната опция.

Служителите, работещи по надзор на пътното придвижване, ще бъдат ангажирани предпочитано към подкрепяне и контролиране на придвижването, надзор на водачите с рисково държание /неправилно изпреварване, неправилни маневри, лишаване на предимство/, както и на водачите с рисково и демонстративно ръководство без нужната отдалеченост, които правят рискови маневри, изпреварване или прекосяване от една лента в друга, създавайки непосредствена заплаха за останалите участници в придвижването. Засилен ще е контролът и по повод спазването на скоростните режими, ръководството на МПС след приложимост на алкохол и от неправоспособни водачи.

С цел недопускане образуването на автомобилни колони  иобразуването на „ тапи “, при нужда ще се вкарва краткотрайна организация на придвижването посредством въвеждането на реверсивно придвижване. Предприемането на тази мярка ще е съгласно интензивността на трафика и в двете направления.

ОДМВР- София осведоми, че ще бъде прилагана нулева приемливост към всички извършители. Водачите, които с рисковото си държание на пътя заплашват своята сигурност и тази на останалите участници в придвижването, ще бъдат глобени с цялата суровост на закона!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР