Във връзка пожароопасния сезон в периода от април до края

...
Във връзка пожароопасния сезон в периода от април до края
Коментари Харесай

Кметът на Варна забрани лагери в паркове и гори и палене на стърнища, основанието е опасността от пожари

Във връзка пожароопасния сезон в интервала от април до края на октомври и за възстановяване на превантивната активност за недопускане, попречване и ограничение на пожари в горски, полски и предпазени територии и понижаване на нездравословните последици, както всяка година със заповед на кмета на Варна се вкарват превантивни ограничения. Това оповестиха от общината.

 
Забранява се палене на стърнища, както и палене на открит огън и осъществяване на огневи работи на разстояние по- малко от 100 метра от границите на горите. Забранява се устройване на лагери и къмпингиране в паркове и гори, като се изключи позволените от Държавното горско стопанство и РД ПБЗН – Варна. В заповедта категорично е указано, че изхвърлянето на  боклуци би трябвало да става единствено на избраните за задачата места (контейнери за боклук и сметища). Изисква се засилен надзор за недопускане  на палежи в стърнища, слогове, крайпътни линии и сухи треви в аграрни земи и предпазени територии. При констатиране на нарушавания би трябвало да се алармира Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна, да се търси най- строга лична отговорност и да се подхващат наказателни дейности към отговорните физически и юридически лица според член 162 от Закона за запазване на околната среда.    

Цялата заповед  тук .

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР