Във връзка с пандемията от коронавируса британските власти въведоха временни

...
Във връзка с пандемията от коронавируса британските власти въведоха временни
Коментари Харесай

Временно българи ще могат да кандидатстват за уседналост във Великобритания само с международен паспорт

Във връзка с пандемията от ковид английските управляващи вкараха краткотрайни промени в разпоредбите за кандидатстване за статут на уседналост. В резултат българските жители, разполагащи единствено с персонална карта, краткотрайно няма да имат опция да аплайват по Схемата за уседналост. За момента единствената опция за кандидатстване е посредством интернет-приложението, за което е необходим интернационален паспорт с биометрични данни, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).
Това се постанова поради решението краткотрайно да бъде спряна работата на центровете за сканиране на персонални документи, както и краткотрайно да бъде прекъснато изпращането на персонални документи по пощата. Вече изпратените документи ще бъдат върнати на техните притежатели. Запазва се опцията за подаване на заявление посредством интернет като се употребява мобилното приложение https://www.gov.uk/guidance/using-the-eu-exit-id-document-check-app.
Заради ограниченията против разпространяването на COVID-19 краткотрайно стопира и активността на кол-центъра за разрешаване на проблемите със Схемата за уседналост. Запитвания ще могат да се изпращат единствено с електронен формуляр (линк към: https://eu-settled-status-enquiries.service.gov.uk/start). Ще бъде даван приоритет на и-мейли от неправителствени организации, оказващи поддръжка на уязвими групи.
57 неправителствени организации, получили финансиране за поддръжка на уязвими групи, ще прекратят краткотрайно част от своите действия като ще продължат да обезпечават поддръжка по телефон и по електронен път.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР