Във Враца да бъде преустроено ново затворническо общежитие от открит

...
Във Враца да бъде преустроено ново затворническо общежитие от открит
Коментари Харесай

Ново затворническо общежитие ще правят във Враца

Във Враца да бъде преустроено ново затворническо общежитие от открит вид, стана ясно на семинар, проведен от Министерството на правораздаването в Стара Загора. Над 25 млн. евро са планувани по новия програмен интервал на Норвежкия финансов механизъм /НФМ/ 2014-2021 година за възстановяване на изискванията в пандизите, повишение потенциала на чиновниците, работещи в бранша и за реинтеграция на лишените от независимост, съобщи BulNews. Очаква се създаване на пилотен затвор с образователен център към него, основаване на преходни отделения или така наречен half way houses за акомодация на пандизчии, на които им следва освобождение, ремонт на затвори и арести, са измежду главните цели, залегнали в идващите години.

Предвидено е такива преходни отделения да бъдат обособени към затворническите общежития към пандизите в Пловдив, Бобов дол и Бургас, а пилотният затвор, към който ще бъде построен и образователен център, да бъде в Кремиковци. Производственият завод към Пазарджишкия затвор да стане обучителен център за подкрепяне реинтеграцията на лишените от независимост след тяхното освобождение, е заложено в програмата. И още: да бъде построен нов арест и пробационна работа в Петрич, да се ремонтират пандизите в Пловдив и Бобов дол, а във Враца да бъде преустроено ново общежитие от открит вид.

Разработване на Концепция за в началото и продължаващо образование на пробационните чиновници, изследване на опцията за въвеждане на нови различни ограничения на наказването „ отнемане от независимост “ и създаване на профилирана стратегия за менторство (coaching), са измежду другите заложени цели на новия програмен интервал.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР