Във врачанското село Руска Бела хората сами ушиха и раздадоха

...
Във врачанското село Руска Бела хората сами ушиха и раздадоха
Коментари Харесай

Хората от врачанско село помагат за осигуряване на маски

Във врачанското село Руска Бела хората сами ушиха и раздадоха маски за многократна приложимост на възрастните и безимотните. Материалите са дарени от локалните поданици, а трудът на дамите, които са ги ушили е изцяло безплатен.
В това село, хората са икономисали на огромна част от съседите си освен разноските за маските, само че и тези за път до Враца или Мездра.
„ Идеята ми я подсказаха моите съселяни и най-много колежката секретар – библиотекаря на читалището “, споделя кметът на селото Владимир Пенчев.
„ Кметът даде част от плата, още една жена даде плат. Ластиците бяха малко дефицитни. Който с каквото имаше, оказа помощ “, споделя Силвия Митова – библиотекар в читалището.
Катюша е професионален шивач, само че от години работи в друга сфера. Включила се в самодейността обаче с същински възторг и шила на домашната си шевна машина.
„ Зарязах всичко и започнахме да шием “, споделя тя.
Виолета пък дълги години била шивачка и знаела, че може да бъде потребна.
„ Сега съм към този момент пенсионер у дома, но оказвам помощ, колкото може. Даже искахме още, в случай че има да дават “, споделя тя.
Не могат да продължат обаче, тъй като свършили ластика и няма от кое място да си го доставят. Имало и новатори, които създали маски дори от кухненска хартия.
Хората от селото настояват, че сами се дисциплинират и си оказват помощ против опасността от ковид. А всички маски, които им останат ще бъдат дарени на хората от общинската работа за непорочност в Мездра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР