Във врачанското село Галиче ще има втори тур на частичните

...
Във врачанското село Галиче ще има втори тур на частичните
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП ще се явят на балотаж следващата седмица в Галиче



Във врачанското село Галиче ще има втори тур на частичните локални избори за кмет. Следващата неделя на балотаж ще се явят претендентът на ГЕРБ Страхил Стоянов, който получи 369 гласа и Веселин Тушинов от Българска социалистическа партия, който е със 138. Третият претендент - Николай Банков от Вътрешна македонска революционна организация, е със 141 гласа.

При интензивност от 61 на 100 приключи изборният ден за кмет на врачанското село Галиче, станало известно с престъпни произшествия на предходния кмет Ценко Чоков, задържан преди 2 години. Гласували са 908 от 1500 гласоподаватели.

Общинската изборна комисия е отхвърлила като неоснователна единствената постъпила тъжба за нарушаване. В нея е посочено, че преносимата урна за гласоподаване е отворена преди края на изборния ден. От комисията са отхвърлили жалбата, защото всички подали заявление да употребяват урната към този момент са били упражнили вота си.

До частични локални избори в Галиче се стигна, откакто преди 2 години беше задържан дългогодишният кмет Ценко Чоков. Наскоро той получи присъда от 4 години и половина отнемане от независимост за похищение, побой и палеж на кола. За 20-те години отпред на селото против него от съселяните се сипеха обвинявания за методите му на ръководство и разнообразни закононарушения, а други твърдяха, че е набеждаван.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР