Във Врачанския окръжен съд днес се проведе разпоредително заседание по

...
Във Врачанския окръжен съд днес се проведе разпоредително заседание по
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд даде ход на делото за катастрофата, при която загина 10-годишната Сара от Търнак

Във Врачанския областен съд през днешния ден се организира разпоредително съвещание по Наказателно от общ темперамент дело № 52/20 година Делото е против подсъдимия В. Р., упрекнат в това, че на 2 октомври 2018 година в село Търнак, като нарушил Закона за придвижване по пътищата, по несъобразителност провокирал злополука, при която блъснал пресичащото пътното платно 10-годишно момиче. Въпреки извършеното лекуване в болница в Плевен, детето умряло, като гибелта му е в директна и непосредствена причинно-следствена връзка с ПТП-то. Деянието е осъществено в пияно положение, като алкохолът в кръвта на водача е бил 1.7 промила.
Като частни обвинители в процеса през днешния ден бяха конституирани майката на потърпевшото момиче - персонално и като легален представител на шест малолетни братя и сестри на детето, двама малолетни братя и сестри, една пълнолетна сестра, а също дядото на момичето и мъжът, с който майката живее на фамилни начала.
Съдът даде ход на разпоредителното съвещание и изслуша страните по въпросите на член 248, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс. От страните не бяха направени възражения за позволени отстраними основни нарушавания на процесуалните правила.
Подсъдимият и неговите бранители желаеха делото да се преглежда по общия ред с разпит на очевидци и движимости лица.
Делото бе планувано за 28 и 29 юли, когато ще се проведат правосъдни съвещания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР