Във Врачанския окръжен съд днес се проведе разпоредително заседание по

...
Във Врачанския окръжен съд днес се проведе разпоредително заседание по
Коментари Харесай

Врачанският окръжен съд насрочи първо съдебно заседание по делото за бруталното убийство в Згориград

Във Врачанския областен съд през днешния ден се организира разпоредително съвещание по Наказателно от общ темперамент дело № 97/20 година Делото е против подсъдимия Б. Р., упрекнат в предумишленото ликвидиране на Т. К. от село Згориград и в кражба. Според обвиняването, закононарушението е станало на 2 юли 2019 година в селото, където подсъдимият съзнателно умъртвил Т. К., като му нанесъл 15 удара с щанга. Деянието е осъществено по изключително непосилен за убития метод и с особена свирепост, и съставлява рецидив.
Второто обвиняване против него е, че в съучастничество с Г. П. е лишил непознати движими движимости – 1000 лв. от портмоне, намиращо се в автомобил в двора на потърпевшия, като преди този момент счупил едно от стъклата на автомобила, и това действие също съставлява рисков рецидив.
По делото бе признат за взаимно разглеждане цивилен иск на потърпевшата Ц. Т., която е сестра на убития. Тя беше конституирана като цивилен просител и частен обвинител.
Съдът даде ход на разпоредителното съвещание и изслуша страните по въпросите на член 248, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс. От страните не бяха направени възражения за позволени отстраними основни нарушавания на процесуалните правила.
Подсъдимият и неговият бранител желаеха делото да се преглежда по реда на гл. 27 от Наказателно-процесуален кодекс в хипотезата на член 371, т. 1 от Наказателно-процесуален кодекс, т.е. без разпит на очевидци и движимости лица в хода на правосъдния развой. Тъй като отбраната и подсъдимият не бяха прецизирали от разпита на кои очевидци и движимости лица се отхвърлят, съдът им даде опция да се срещнат с делото и в писмена молба до съда да конкретизират своето искане. Определеният период за тази молба е 10 дни. Беше позволен и един нов очевидец по искане на повереника на гражданската ищца.
Делото бе планувано за 22 и 23 юни, когато ще се организира правосъдно съвещание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР