Във Военноморския клуб – Варна се проведе квалификационно-методическо съвещание на

...
Във Военноморския клуб – Варна се проведе квалификационно-методическо съвещание на
Коментари Харесай

Методическо съвещание на военноморските психолози се проведе във Варна

 Във Военноморския клуб – Варна се организира квалификационно-методическо заседание на експертите по психично обезпечаване от Военноморските сили. В съвещанието се включиха експерти по психично обезпечаване от ВВМУ " Н.Й.Вапцаров " ; Регионална работа " Военна полиция " – Варна и доктор Борислав Станчев от дирекция " Превенции " Община Варна.

Основната цел бе да се направи разбор на настоящото положение и трендовете в психичното действие на персоналния състав от военните формирования на Военноморски сили и да се очертаят главните акценти и цели в дейностите по психично обезпечаване през 2019 – 2020 година.

В рамките на съвещанието се организира кръгла маса на тематика: " Предизвикателства пред психичното обезпечаване в защитата и сигурността ", в която участваха психолози от бранш " Лаборатория – Варна " към институт по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи. По време на срещата бяха показани целите и спецификата на дейностите по психично обезпечаване в другите структури. Обсъдиха се опциите за обмяна на професионален опит, положителни професионални практики и бъдеща взаимна работа.

Представителят на дирекция " Превенции " доктор Борислав Станчев показа настоящите трендове свързани с използването на наркотични субстанции във Варна и страната. Навлизането на нови синтетични опиати се обрисува като предизвикателство пред всички експерти работещи в региона на предварителната защита на рисково държание. В резултат на извършената полемика се разискаха благоприятни условия за осъществяване на взаимни обучителни модули за експертите по психично обезпечаване, военните лекари от Военноморски сили и курсантите от компетентност " Военен доктор ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР