Във Военномедицинската академия (ВМА) беше извършена операция на Християн Пендиков

...
Във Военномедицинската академия (ВМА) беше извършена операция на Християн Пендиков
Коментари Харесай

Екип на ВМА оперира пребития в Охрид българин, Християн остава на лечение

Във Военномедицинската академия (ВМА) беше осъществена интервенция на Християн Пендиков за стабилизиране на долната челюст, оповестиха от Министерството на защитата.

Интервенцията е осъществена напълно от екип от експерти на поделение " Орална хирургия " на ВМА с началник доктор Атанаска Чешмеджиева.

Състоянието на пациента е устойчиво, без заплаха за живота. Християн Пендиков остава за лекуване и наблюдаване в болничното заведение.

Секретарят на българския клуб " Цар Борис III " в Охрид Християн Пендиков пострада тежко след физическо нахлуване и побой над него на 19 януари. В петък той беше превозен с държавния аероплан " Фалкон " от Република Северна Македония в България и настанен във ВМА. При приемането на Пендиков в болничното заведение медиците установяваха голям брой пострадвания в региона на лицето и тялото, полифрагментна фрактура на долна челюст, оповестиха тогава от Министерството на защитата.

София реагира остро на нападението и изиска решителни ограничения от Скопие за битка с омразата в Северна Македония против етническите българи там и страната ни. Във Външно министерство бе привикан македонския дипломат Агнеза Руси Поповска, а на посещаване у нас пристигна и външният министър на районен съд Македония Буяр Османи.

Междувременно вътрешното министерство на РСМ заяви, че е задържала нападатели на 21-годишния Християн Пендиков, а съдът в Охрид дефинира мярка за неотклонение от 30 дни на един от нападателите - 24-годишния Алия Спасевски. Той е нанесъл в тил поредност от жестоки удари на Пендиков. Б

иячът е професионален играч по жиу жицу и член на клуба по карате в Охрид " Кун-су-то ", взел участие в професионални надпревари и притежател на голям брой награди от тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР