Във Военномедицинската академия беше тържествено осветен операционен блок на световно

...
Във Военномедицинската академия беше тържествено осветен операционен блок на световно
Коментари Харесай

ВМА вече е с най-модерния операционен блок у нас

Във Военномедицинската академия беше тържествено осветлен операционен блок на международно равнище.

На церемонията участваха министърът на защитата Георги Панайотов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Силовият министър уточни, че реновираният операционен център на Военномедицинска академия ще обезпечи на цялото общество достъп до високоспециализирани хирургични действия , акцентира министър Панайотов.
 Снимка 535812
Източник:

По думи на началника на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски това е най-съвременният операционен блок у нас , най-добре направеният и с най-оптимална цена. Той акцентира, че реновираният блок включва 20 операционни зали, построени по най-съвременна технология.

Готова е и залата за роботизирана хирургия и, в случай че нещата се развиват удобно, следващата година можем да се сдобием и с робот , означи Мутафчийски.
 Снимка 535810
Източник:

От ВМА оповестяват, че модернизирането на операционния център в болничното заведение е почнало през 2019 година , когато са били напълно реновирани операционните зали в Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология. През май 2020 година приключи реновирането на четирите операционни зали на Катедрата по ортопедия, травматология, реконструктивна хирургия и рехабилитация. В съвременни операционни зали към този момент ще работят и експертите от всички останали хирургични клиники.

Залите са облицовани с панели от неръждаема стомана, като те са лесни за поддръжка и за проверка. Операционната може да бъде реконструирана и дооборудвана с нова инсталация единствено за няколко часа.
 Снимка 535809
Източник:

Изцяло сменени са климатизацията, вентилацията, ВиК и електроинсталацията. Новост в Операционния център са залата за трансфер на пациенти, залата за пробуждане . Изградена е и операционна зала за роботизирана хирургия. Модерно оборудвани са също по този начин и зала за отмора и компютърна зала за техническата част от активността на личния състав.

Проектът е за обща стойност 10 197 192 лева с Данък добавена стойност.
 Снимка 535811
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР