Във военната база Рамщайн в Германия започна среща на министрите

...
Във военната база Рамщайн в Германия започна среща на министрите
Коментари Харесай

Военна помощ за Украйна обсъждат министрите на отбраната на НАТО и ЕС

Във военната база " Рамщайн " в Германия стартира среща на министрите на защита на Съединените щати и съдружниците им за координиране на военната помощ за Украйна. България е показана от министъра на защитата Димитър Стоянов.

Преди срещата, във вечерното си послание, украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че чака мощни решения за спомагателни доставки на оръжия от западните страни.

Междувременно Вашингтон разгласи нов пакет военна помощ за Киев на стойност от близо 2,5 милиарда $. Финландия даде обещание още 400 милиона евро военна помощ за Украйна.

Кремъл съобщи, че западните танкове няма да трансформират нищо и няма да спрат Русия да реализира задачите си.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин дойде във военновъздушната база Рамщайн след посещаване в Берлин, където беседва с немския си сътрудник Борис Писториус, който встъпи в служба броени часове преди срещата.

Остин е хазаин на осмото съвещание на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна. Представителите на държави-членки и страни-партньори на НАТО и Европейски Съюз разискват ситуацията в Украйна и предоставената интернационална помощ за страната.

" Контактната група имаше значима роля в установяването, синхронизирането и обезпечаването на военни качества, от които се нуждаят украинците, с цел да защитят родината си от съветската експанзия. Министърът чака с неспокойствие срещата с водачите на близо 50 страни от тази група, отдадена на самоотбраната на Украйна, съобщи Сабрина Сингх, представител на Пентагона.

Съединените щати оповестиха и спомагателна помощ за Киев в размер на 2,5 милиона $, включваща 59 бойни машини на пехотата " Брадли " и 90 бронирани машини " Страйкър ", муниции за ракетните системи " Хаймарс " и още поддръжка за поддръжка за украинската противовъздушна защита.

Във вечерното си послание украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че чака мощни решения от срещата в база " Рамщайн " и още западни оръжия за Украйна.

" Един от най-важните детайли са танковете - съвременни западни танкове, за чиято доставка преговаряме с нашите сътрудници ", съобщи Володимир Зеленски.

Той заяви още, че е реализирано значимо съглашение след срещата в Киев с генералния шеф на МААЕ Рафаел Гроси. Агенцията ще разположи свои екипи в четирите украински атомни централи, с цел да понижи риска от тежки повреди, до момента в който войната продължава.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР