Във военната база Рамщайн в Германия НАТО ще създаде космически

...
Във военната база Рамщайн в Германия НАТО ще създаде космически
Коментари Харесай

НАТО ще има космически център в базата Рамщайн

Във военната база " Рамщайн " в Германия НАТО ще сътвори галактически център за взаимозависимост и за наблюдаване на заканите. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг след края на първия ден от виртуалното двудневно съвещание на министрите на защитата на страните от алианса.

Той не посочи по кое време центърът ще проработи, нито какъв брой чиновници ще притегли. Генералният секретар означи, че центърът ще служи за подаване на данни към войските на бойното поле, както и за координиране на общи действия.

Столтенберг добави, че министрите са разискали отчет за положението на сензитивната инфраструктура, в това число на подводните далекосъобщителни кабели, по които минава интернет сигнал и се обменят данни, свързани с работата на финансовите пазари.

По неговите думи тези кабели са частна благосъстоятелност, местоположението им е известно и това ги прави по-уязвими. Той добави, че отчетът обгръща също положението на развиването на далекосъобщителните мрежи от пето потомство и устойчивостта на мрежите против набези извън и саботиране от вътрешната страна.

Генералният секретар съобщи, че е сложил на разискване разногласието сред Гърция и Турция за добива на горива край Кипър. По неговите думи е последвал " плодотворен продан на отзиви ". Политиците би трябвало да търсят решението на разногласията и да не оставят това в ръцете на военните. Гърция и Турция беседват всеки ден в централата на НАТО, има компликации и разлики във вижданията, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР