Във Военна академия Г. С. Раковски“ от днес се провежда

...
Във Военна академия Г. С. Раковски“ от днес се провежда
Коментари Харесай

Страните участници в многонационалното учение „Black Sea/Balkan Regional Exercises 2019“ се събраха в София

Във Военна академия „ Г. С. Раковски “ от през днешния ден се организира главната планираща конференция за многонационалното обучение „ Black Sea/Balkan Regional Exercises 2019 ”. Тя е проведена от Командването на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа в съгласуваност с дирекция „ Операции и подготовка ” в Щаба на защитата, Съвместното командване на силите и Сухопътните войски в осъществяване на Плана за взаимна българо-американска подготовка в страната и в чужбина през 2018 година Това оповестиха от МО.

В четиридневния конгрес вземат участие над 600 представители от страните-домакини на интегрираните в „ Black Sea/Balkan Regional Exercises 2019 ” учения: България, Румъния, Унгария, Хърватия, Словения и Македония, Съединени американски щати и страните сътрудници.

„ Това ще бъде най-мащабното обучение на територията на Югоизточна Европа, което ще се организира следващата година. Акцент е подложен върху бързото напредване, сформирането и подобряването на оперативната съгласуемост при осъществяването на целия набор от задания “, уточни заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов на откриването на конференцията.

В работата на конференцията вземат участие представители на Министерството на защитата, Съвместното командване на силите и типовете въоръжени сили.

Многонационалното обучение „ Black Sea/Balkan Regional Exercises 2019 ” е планувано да се организира в интервала май-юни 2019 година на териториите на България, Румъния, Унгария, Хърватия, Словения и Македония, в осъществяване на засилените ограничения за гарантиране на сигурността в Черноморския район. То е цялост от поредност учения с присъединяване на сили и средства освен от държавите-членки на НАТО в района, само че и на страни-участнички в „ Партньорство за мир “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР