Във Владивосток се проведе първата Среща на върха между Владимир

...
Във Владивосток се проведе първата Среща на върха между Владимир
Коментари Харесай

Акцентите от първата Среща на върха Путин - Ким Чен Ун

Във Владивосток се организира първата Среща на върха сред Владимир Путин и Ким Чен Ун. Двустранните връзки и нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров бяха в центъра на диалозите сред съветския президент и севернокорейския водач.

 © БГНЕС
Владимир Путин дойде пръв в Далекоизточния федерален университет на остров Руски край Владивосток за първата си среща с Ким Чен Ун.

Продължително здрависване и благодарности за визитата предшестваха същинските диалози. Основните тематики - двустранните връзки и трендовете на Корейския полуостров.
Владимир Путин, президент на Руската федерация: Уверен съм, че днешното Ви посещаване в Русия ще ни помогне да разберем по какъв начин можем да разгадаем обстановката на Корейския полуостров и какво може да направи Русия, с цел да поддържа позитивните трендове, които се следят в този момент.
Руският президент уточни още, че Москва поддържа разговора сред Северна и Южна Корея, както и нормализацията на връзките сред Северна Корея и Съединени американски щати.

Ким Чен Ун благодари на Путин за поканата и че макар натоварената си стратегия, е минал хиляди километри, с цел да се срещне с него.
Ким Чен Ун, водач на Северна Корея: Надявам се срещата ни да бъде доста потребна и да спомогне за усилването на нашите обичайно другарски връзки. Ситуацията на Корейския полуостров през днешния ден провокира интерес в интернационална общественост. Надявам се, че диалозите ще бъдат значителен стадий от процеса.
Обсъждането на основните тематики продължи в двучасов диалог уединено, единствено в наличието на преводачи. Той беше избран като потребен и градивен от двамата водачи, а наблюдаващи означиха, че времето на срещата на четири очи е било повече от нормалните 50 минути по протокол.

Преговори в уголемен формат с присъединяване на делегации на двете страни са последната част от срещата на върха във Владивосток. Днес Путин отива в Пекин за присъединяване във форума на китайската самодейност " Един пояс, веднъж ".

Ким Чен Ун остава и на следващия ден във Владивосток в границите на първото си посещаване в Русия, където особено за него е готова богата културна стратегия.
 Започна срещата сред Путин и Ким Чен Ун Започна срещата сред Путин и Ким Чен Ун
Започна срещата на върха сред съветския президент Владимир Путин и севернокорейския водач Ким Чен Ун на остров Руски край Владивосток.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР