Във Виетнам днес започна съдебно дело срещу 22 ръководни кадри

...
Във Виетнам днес започна съдебно дело срещу 22 ръководни кадри
Коментари Харесай

Във Виетнам започна процес срещу 22 ръководители от петролната индустрия

Във Виетнам през днешния ден стартира правосъдно дело против 22 управителни фрагменти в петролната промишленост, упрекнати в неприятно ръководство и корупция, заяви Ройтерс.

Сред обвинените са предприемач, похитен съгласно Германия от виетнамските секрети служби от парк в Берлин, и член на Политбюро на Виетнамската комунистическа партия.

Най-сериозните престъпления може да донесат смъртна присъда на упрекнатите в причиняване на загуби на държавната петролна компания "ПетроВиетнам ".

Делото стартира при засилени ограничения за сигурност в Ханойския национален съд. Дванадесет от подсъдимите са упрекнати в "нарушаване на държавните регулации за икономическо ръководство, довело до съществени последствия ". Осем са упрекнати в нелегално заграбване, а някои - и в двете.

Най-високопоставената фигура в делото е Зин Ла Тханг, някогашен член на Политбюро на Виетнамската комунистическа партия, който бе уволнен от поста си в "ПетроВиетнам " поради загуби на компанията и бе отхвърлен от поста партиен водач на град Хошимин.

На съд е даден и Чин Суан Тхан, за който Германия споделя, че е бил похитен предходната година и върнат в родината си. Той ще бъде съден за причиняване на загуби за над 150 милиона $ във филиал на "ПетроВиетнам ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР